Barty és Vondrousova játssza a női döntőt a Garroson

Vondrousova
Czech Republic's Marketa Vondrousova celebrates after winning against Britain's Johanna Konta during their women's singles semi-final match on day 13 of The Roland Garros 2019 French Open tennis tournament in Paris on June 7, 2019. (Photo by Thomas SAMSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A nyolcadik helyen kiemelt ausztrál Ashleigh Barty és a 19 éves cseh Marketa Vondrousova jutott be a női egyes döntőjébe a francia nyílt teniszbajnokságon.

Barty a címvédő Simona Halepet búcsúztató amerikai tinédzserrel, Amanda Anisimovával találkozott az eldöntőben, melynek első játszmája szinte hihetetlen fordulatokat tartogatott. A világranglistán nyolcadik ausztrál teniszező lehengerlő játékkal 5:0-ra elhúzott, majd 5:1-nél a szettért adogatott, ám ekkorra Anisimova vélhetőleg leküzdötte karrierje első Grand Slam-elődöntője okozta idegességét és riválisa fölé kerekedett. Sorra nyerte saját és riválisa adogatójátékait, 6:5-re fordított, de nem tudta kiszerválni a játszmát, a rövidítés után mégis ő örülhetett.

A második szett elején úgy tűnt, az orosz származású Anisimova lendületből megnyeri a meccset, 3:0-s előnyt szerzett, ám ekkor váratlanul "összezuhant", Barty pedig sorozatban hat játékot nyerve egyenlített. A zárószettben Barty kétszer nyerte el Anisimova adogatását és csak egyszer veszítette el a sajátját, végül 2 óra játék után győzött és karrierje során először bejutott egy GS-torna fináléjába.

Szombati ellenfele a világranglistán 38. Vondrousova lesz, aki a magyar származású, brit Johanna Kontával szoros meccset vívott, ám a szettek végén rendre ő koncentrált jobban. Konta az első és a második játszmában is 5:4-nél a mérkőzésért adogathatott, ám mindkétszer elveszítette szervajátékát, majd a szetteket is.

Eredmények:
nők, elődöntő:
Barty (ausztrál, 8.)-Anisimova (amerikai) 6:7 (4-7), 6:3, 6:3
Vondrousova (cseh)-Konta (brit, 26.) 7:5, 7:6 (7-2)