Babos Tímea döntőbe jutott a Roland Garroson

TEB BNP Paribas Istanbul Cup TURKEY France women Hungary Istanbul TENNIS sports WOMAN SPORT female PLAYER photography Cagla Buyukakcay TEB BNP Paribas Istanbul Cup TEB BNP Paribas Doubles Tennis Player doubles match Istanbul - Turkey Spor Toto Tennis Park
ISTANBUL, TURKEY - APRIL 24 : Hungary's Time Babos (R) and France's Kristina Mladenovic (L) walk during TEB BNP Paribas Istanbul Cup doubles tennis match against Turkey's Cagla Buyukakcay (not seen) and Pemra Ozgen (not seen) at Spor Toto Tennis Park in Istanbul, Turkey on April 24, 2019. Mehmet Eser / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Roland Garros női páros versenyének elődöntőjében volt érdekelt pénteken délután Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic. Ellenfelük a belga/fehérorosz Mertens/Szabalenka duó volt, ám esélyt sem adtak nekik, és alig több mint egy óra alatt, 6-2, 6-1-gyel bejutottak a döntőbe.

Babosék nagyszerűen kezdtek, már az első adogatásnál brékelték az ellenfelet, utána pedig végig jól őrizték az előnyt. Sőt, 4-2-nél újra elvették a rivális páros adogatását, 5-2 után pedig ha nehezen is, de kiszerválták a szettet.

A második játszma ugyanúgy kezdődött, mint az első, Babosék fogadóként ezúttal is brékeltek, majd hozták a saját adogatásukat, így gyorsan 2-0-s előnyre tettek szert. 2-1-nél nagyot kellett harcolnia a magyar teniszezőnek és francia partnerének, több bréklabdája is volt Szabalenkáéknak, de mindet hárították, így 3-1-re módosult az eredmény. Lélekben talán ez volt a meccs fordulópontja, ezután ugyanis mintha fejben elengedte volna a meccset Babosék riválisa, jött egy újabb brék (4-1), majd egy jó szervagém, így egy játék hiányzott a második szetthez és a döntőbe jutáshoz. Nos, ez rögtön a következő játékban, egy újabb brékkel sikerült, így 6-2, 6-1-gyel Babosék jutottak a vasárnapi döntőbe.

A fináléban a belga/svéd duó, Kirsten Flipkens/Johanna Larsson lesz az ellenfél.

Eredmény:
női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 6.) 6:2, 6:1