Társoldalunk:

Újra kellett éleszteni a ringben egy bokszolót - videó

2019.06.10. 07:55

Az ökölvívás ismét megmutatta rosszabbik arcát, ugyanis két összecsapást követően is kórházba kerültek a vereséget szenvedő bokszolók, az egyikük állapota jelenleg is kritikus.

A Mexikóban megrendezett Jonathan Javier Rodriguez-Felipe Orucuta WBC FECOMBOX nagylégsúlyú címmérkőzés a 10. felvonásban fejeződött be, miután a vezetőbíró véget vetett az egyoldalú küzdelemnek. A vesztes Orucuta azonnal elveszítette az eszméletét, és ami még súlyosabb, leállt a szíve, így a ringben kellett újraéleszteni  – írja a Profiboksz.hu.

Az átmeneti stabilizálást követően Orucutát kórházba szállították, és egy életmentő műtét keretében vérrögöt távolítottak el az agyából. A 33 éves mexikói bunyós jelenleg is kómában van, és továbbra is kritikus az állapota.

A korábbi világbajnok Zab Judah Cletus Seldinnel mérte össze az erejét a New York államban található Veronában, az NABA betöltetlen kisváltósúlyú címéért kiírt csata pedig a 11. menetben ért véget utóbbi sportoló TKO győzelmével. A leállítás pillanatában még nem tűnt úgy, hogy komolyabb sérülés érte volna a 41 éves Judah-t, azonban az amerikai bunyós nem érezte jól magát, így kórházba szállították. Az első hírek még arról szóltak, hogy Judah kómába is esett, azonban ezt később a család cáfolta, és egyben elmondták, a volt világelső – aki nem kevesebb, mint 300 fejre mért ütést szenvedett el a találkozón - ugyan átesett egy kisebb agyvérzésen,  de magánál van, kommunikál, eszik, sőt, sétálgat is a kórházban.