Vegyes párossal engesztelné ki Serena Williamset az osztrák teniszező

Thiem
Austria's Dominic Thiem celebrates after winning against Serbia's Novak Djokovic at the end of the men's singles semi-final match on day fourteen of The Roland Garros 2019 French Open tennis tournament in Paris on June 8, 2019. (Photo by Martin BUREAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Az osztrák Dominic Thiem felajánlotta, hogy vegyes párosban indulna az amerikai Serena Williamsszel az év hátralévő két tenisz Grand Slam-versenyének egyikén annak érdekében, hogy lezárják a közöttük Párizsban kialakult nézeteltérést.

Thiem - aki döntős volt a legutóbbi Roland Garroson, a világranglistán pedig a negyedik helyen áll - kiemelte: valószínű nem Serena Williams hibájából kellett az egyik mérkőzése utáni sajtótájékoztató közben elhagynia a helyiséget.

Nem a pályán, hanem a médiaszobában volt egy kis afférja Serena Williamsszel Forrás: AFP/Martin Bureau

"Utólag visszagondolva vicces helyzet volt, hogy egy Grand Slam-versenyen ilyen szervezési hiba megtörténhetett. Amit akkor nem is értettem, és nagyon dühös voltam"

- emlékezett az osztrák játékos, aki az amerikai kiválóságot gondolta felelősnek a történtekért, így azt mondta róla, hogy "juniorként" kezeli őt és "rossz a jelleme".

Thiem most hozzátette: Serena Williams eredményeit "hihetetlennek, szenzációsnak" találja.

"Szeretném kárpótolni őt azzal, hogy vegyes párosban indulok vele Wimbledonban vagy később az amerikai nyílt teniszbajnokságon"

- közölte.

A korábbi világelső Serena Williams a legutóbbi Roland Garroson a 3. fordulóban búcsúzott, a világranglistán a 11. helyen áll.