Vágólapra másolva!
Lassan minden készen áll Győrben a sporttörténelmi I. Junior Torna Világbajnokságra. Jól halad az aréna beépítése, néhány napja megérkeztek ugyanis az első kamionok, melyek a tornaszereket szállították. A főszereplők, a magyar csapat tagjai is felkészültek a megmérettetésre. A vb június 27-én kezdődik, és 30-ig tart.

Múlt héten megérkeztek Győrbe az első kamionok, melyek a kifejezetten a sporttörténelmi világbajnokságra készített tornaszereket szállították. Az eszközöket Stuttgartban gyártották, a vb után pedig klubok és egyesületek között osztja majd szét azokat a Magyar Torna Szövetség. A frissen gyártott szereket el is kezdték beépíteni a győri Audi Arénába, az első delegációkat pedig most vasárnapra, június 23-ára várják.

Szoros lesz a menetrend

Habár hivatalosan csak 27-én kezdődik a vb, a résztvevők már hamarabb belekóstolhatnak a világbajnokság hangulatába, ugyanis 24-én egy gyakorló nap, majd 25-én és 26-án egy-egy pódiumedzés vár a fiatal tornászokra. Az első hivatalos versenynapon a fiúk egyéni összetett döntőjét és a csapatdöntőt rendezik, egy nappal később ugyanez a program vár a lányokra. A szerenkénti döntők 29-én és 30-án lesznek. 29-én a lányoknál az ugrás és a felemás korlát, a fiúknál pedig a talaj, a ló és a gyűrű lesz látható. A zárónapon aztán a lányoktól a gerenda- és a talajgyakorlatokat, a fiúktól pedig újab három szeren bemutatott gyakorlatokat láthatnak a nézők, ezek az ugrás, a korlát és a nyújtó.

Szilágyi Nikolett a lányokkal együtt előbb Tatán, majd Győrben készül Forrás: Freschli Jozsef

A mieink készen állnak

A magyar csapat tagjai közül mindenki izgatottan készül a vb-re. A lányok két edzőtáborban is részt vesznek a startig, előbb Tatán, majd Győrben. A Makovits Mirtill, Szujó Hanna, Szilágyi Nikolett alkotta csapathoz tartozik tartalékként Szmirnov Anna is. A vb hivatalos kisfilmjében szereplő Szujó Hanna – aki az esemény egyik arca is – célja a jó szereplés, amire nagy valószínűséggel kedvenc szerén, a talajon számíthatunk.

Balázs Krisztián hosszú távú célja az olimpiára kijutás Forrás: Freschli Jozsef

Ennél is határozottabb célt fogalmazott meg a vb másik arca, Balázs Krisztián, aki állt már dobogón ifjúsági olimpián és ifi-Európa-bajnokságon is. A Ferencváros tornászának célja, hogy a jövőben kijusson egy olimpiára. Rajta kívül Kovács Márton, Dobrovitz Ádám és Bátori Szabolcs tagja még a fiúk keretének, a lányokhoz hasonlóan ők is Tatán készülnek, egy úgynevezett páros viadallal. Ezen nemzetközi versenykörülmények között mutatják be gyakorlataikat, hogy szokják egy kicsit a szereplést, majd ugyanúgy, ahogy a lányok, ők is Győrben folytatják a felkészülést.