Társoldalunk:

Ha Budapest így rendezne, már világbotrány lenne

2019.06.17. 10:20

Öt összetolt faasztal, sűrű elnézést kérő helyi szervezők - így kezdődött el hétfőn Düsseldorfban a vívó Európa-bajnokság.

Amit a képen látnak az az esemény fő sajtóközpontja. Ez nem valami vicc, a németek a Ruhr-vidék kellős közepén, egy hatalmas kiállítási csarnokban ezt szánták a sajtó képviselőinek. Aki korán kiérkezik, le tud ülni. Aki nem, az hoppon marad.

A düsseldorfi vívó Európa-bajnokság fő sajtóközpontjaForrás: Origo

Mindez nem egy háztömb körüli bajnokság, hanem a sportág olimpiai kvalifikációjába beleszámító Európa-bajnoksága. Egy hónap múlva Budapesten lesz a világbajnokág. Bele sem merek gondolni, micsoda botrányt csinálna a világ, ha a pesti szervezők valami hasonlóval rukkolnának elő. Ez a veszély mondjuk nem fenyeget, a profi pesti rendezők ehhez képest média-mennyországgal várják majd a sajtómunkásokat. Németországban minden kérdésre egy elnéző mosoly és egy sorry a válasz. Azon is elcsodálkoztak, hogy áramot kértünk - ezt a kérést egy óra alatt oldották meg.

Az Európa-bajnokság hétfői versenynapján a női kard és a férfi tőr egyéni küzdelmeit rendezik, minderről beszámolunk majd az Origón.