A semmiből tűnt fel Milák és Kenderesi legújabb ellenfele

Gianluca Urlando
Vágólapra másolva!
200 méter pillangón nemcsak magyar, világviszonylatban is kiemelkedő úszókkal rendelkezünk, hiszen az idei világranglista első két helyén Milák Kristóf (1:53:19) és Kenderesi Tamás (1:53:42) áll. Amerikában azonban feltűnt egy szupertehetség, aki a legutóbbi versenyen óriásit robbantott, és a világ harmadik legjobb idejét úszta.

Ő nem más, mint a 17 éves Gianluca Urlando, aki nemes egyszerűséggel agyonverte a mezőnyt 200 pillangón a hétvégén a kaliforniai Clovisban rendezett versenyen. Majdnem öt másodperccel nyert a második helyen célba érő Justin Wright előtt, ami ennél is fontosabb viszont, hogy egészen elképesztő időt úszott:

az 1:53.84 ugyanis korosztályos rekord az Egyesült Államokban, amelyet 2003 óta a 23-szoros olimpiai bajnok, Michael Phelps tartott 1:53.93-mal.

Urlando ezzel feljött a világranglista harmadik helyére Milák és Kenderesi mögé, új kihívója lett tehát a magyar párosnak, gyakorlatilag a semmiből, akivel lehet, hogy már a júliusi dél-koreai úszó-vb-n, Kvandzsuban összecsaphatnak.