Társoldalunk:

Liu Shaoang: 2022-ig szeretnék világbajnok lenni

2019.06.20. 15:01

Mindössze hat hét pihenő után májustól már újra keményen edzenek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók, akik közül az olimpiai és Európa-bajnok Liu Shaoang egyik fő célja, hogy megszerezze a kollekciójából még hiányzó világbajnoki aranyérmet.

Ez mindennapi motivációt jelent a számomra, meg is ígértem magamnak, hogy legkésőbb a 2022-es olimpiai ciklus végéig világbajnok leszek- jelentette ki Liu Shaoang a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóját követően.
A phjongcshangi téli játékokon győztes magyar váltó tagja kifejtette: a következő idény azért is fontos a számukra, mert nagyon készülnek arra, hogy mind szervezői szinten, mind az eredményességet tekintve sikeres legyen jövő januárban a debreceni Európa-bajnokság.

Már a debreceni Európa-bajnokság a fő célja a Liu-testvéreknekFotó: Csudai Sándor - Origo

A következő idénnyel kapcsolatban annyit mondott: nem tudja megígérni, hogy ezentúl minden versenyt megnyernek, hiszen sokszor apróságokon múlik, ki lesz az első vagy második, de azt igen, hogy testvérével, Liu Shaolin Sándorral együtt mindent megtesznek azért, hogy a top 3-ban végezzenek.