Társoldalunk:

Európa Játékok: 20. lett Sidi és Horváth puskás vegyespárosa

2019.06.22. 12:56

A huszadik helyen végzett Sidi Péter és Horváth Lea a légpuska vegyescsapat-versenyben a minszki Európa Játékok első sportlövő napján.

A vegyespárosok 10 méteres száma puskában és pisztolyban is szerepel majd a tokiói játékok műsorán, kvótát viszont nem lehetett most szerezni, így a minél jobb helyezés elérése és az egyéni versenyre való felkészülés lehetett a cél Sidinek és Horváthnak egyaránt.

A magyar duó a 33 párt felvonultató verseny második felében lépet lőállásba, s a 30-30 lövést összesen 621,2 körrel zárta, amivel három körrel maradt le a negyeddöntőről.
"A tegnapi edzésen mindketten nagyon jól lőttek, ma viszont elmaradtak attól. Mindketten benne hagytak néhány kört, sajnáljuk - összegezte röviden a végeredményt az MTI-nek Sinka László, a magyar szövetség főtitkára.

Vasárnap a női légpisztolyosok versenyét rendezik meg Minszkben, ahol a már ötkarikás kvótás Major Veronika, illetve Egri Viktória indul. Az EJ-n minden egyéni olimpiai versenyszámban egy-egy tokiói helyet osztanak ki.