Társoldalunk:

Európa legyőzésére készül a tizenegyszeres világbajnok magyar sellőlány

2019.06.25. 07:35

 

Tizenegy világbajnoki, és száznál is több országos bajnoki címe mellé most egy Európa-bajnoki aranyat nyerne Senánszky Petra. A legsikeresebb magyar uszonyosúszó, akit sokan csak Sellőlányként ismernek, a szerdán kezdődő görögországi Eb-n indul a válogatott tagjaként. 

Kétszáznál is több úszó indul a négynapos tornán, melyen összesen tizenhét versenyszámot rendeznek. 

A magyar válogatott egy része sikeres törökországi edzőtáboron van túl, a felkészülést meghatározta, hogy hosszabb távú célként mindenki előtt a 2021-es Világjátékok lebeg. A mieink legismertebb, egyben a keret legsikeresebb tagja a tizenegyszeres világbajnok, Senánszky Petra, aki a márciusban megrendezett, debreceni Ob-n megvédte címét 50 méter gyorson a „normál" úszók között is. Nagy esélyekkel indul az Eb-n is, az edzésen már gyakorlatilag a versenyt szimulálta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thinking about the xmas menu... . . . #finswimming #pinky #partravetettsellő

Senánszky Petra (@petra_senanszky) által megosztott bejegyzés,

"Az Eb előtti edzések időtartamukban már rövidebbek, valamint a leúszott méterek száma is csökken. Lényegében véve ugyanazt gyakoroljuk és ugyanolyan intenzitással, amit majd a versenyen fogunk csinálni" – mondta a debreceni "Sellőlány".

A nemzeti csapat vezetője, Kókai Dávid a megfelelő összehangról beszélt.

"Nagyon jó összeállítású 12 fős csapat jött össze, négy lány és nyolc fiú. A régi motorosok mellett vannak most érettségiző, felnőtt korosztályban még újoncnak számító versenyzők is. Szinte mindenki okozhat kellemes meglepetést, akár tíz érem is lehet a termés, három-négy aranyérem reálisnak tűnik, az éremtáblázaton pedig szintén a dobogón szeretnénk végezni. Petra mellett Varga Kriszti 200 és 400 méter uszonyos gyorson esélyesként indul, Mozsár Alex és Bukor Ádám mindenképpen érmekért úszik, valamint a 4x100 méteres uszonyos gyors mix váltót és a 4x200-as felszíni férfi váltót tartom az éremszerzésre is jónak."