Vágólapra másolva!
A kajakos Kopasz Bálint 1000 méteren arany-, a Kárász Anna, Kozák Danuta kajakos duó pedig 500 méteren ezüstérmet szerzett szerdán a minszki Európa Játékok kajak-kenu versenyében. A 22 éves kajakosnak bejött a taktikája, így élete első aranyérmét nyerte a felnőttek között, nagy világversenyen. Kozák Danuta egy vírusos betegség miatt még nem érzi jó erőben, Kárász Anna csalódott, amiért csak ezüstérmet nyertek.

Az idén Győrbe igazolt Kopasz Bálint óriásit versenyzett az 1000 méteres olimpiai versenyszámban.

Az aranyérmes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres döntőjének eredményhirdetésén Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 22 éves kajakos a győzelem után a Kajak-Kenu Szövetség kamerája előtt elmondta, a remek taktikaválasztásnak köszönheti az aranyérmet.

ne hagyjam meglógni. Ez be is jött, úgyhogy köszönöm a jó tanácsokat. Máskor is ezt a taktikát fogom alkalmazni. Persze, ez nem olyan egyszerű, mert nagyon kemények az ellenfelek, így erős utazót kellett mennem. Szerencsére bírtam a tempót, és a végén még tudtam egy nagyot indítani" – értékelt Kopasz Bálint, aki csak a futam után tudta meg, hogy az első helyen végzett. A szövetségi kapitány már a tavalyi Európa-bajnokság után is azt mondta Kopaszról, hogy megérkezett az elitbe, ez most ismét bizonyította.

A 22 éves kajakos a szegedi világbajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy ott is szeretne dobogóra állni, de nagyon nehéz feladata lesz, hiszen az ausztrálok és a németek is erős emberekkel érkeznek Augusztusban.

A világbajnoki címvédő Kárász, Kozák duó Kopaszhoz hasonlóan kedden magabiztos előfutam-győzelemmel kezdett, azonban a fináléban rosszul kapta el a rajtot, és végül csak a második helyre érkezett be. Kárász Anna, a vb-címvédő magyar egység tagja csalódott volt az ezüstérem miatt.

„Pálya közben nem is érzékeltem, hogy ennyire elmentek a fehéroroszok, csak azt láttam, hogy nem mi vagyunk elől. Nem sikerült jól a rajtunk, nem tudom, miért.

Mindketten azt érezzük, hogy egyre fáradtabbak vagyunk, és napról napra nehezebb" - értékelt az ötszörös világbajnok Kárász Anna.

Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta - aki négy számban versenyez Minszkben - a múlt heti második hazai válogató előtt vírusos megbetegedéssel küszködött.

„Éreztem, hogy rossz volt a rajt, nagyon zavart az oldalszél is,

pedig nem szoktam vele törődni. El kell ismerni, hogy szépen mentek a fehéroroszok.

Az ezüstérmes Kozák Danuta és Kárász Anna a női kajak párosok 500 méteres döntőjének eredményhirdetése után Forrás: MTI/Kovács Tamás

Sajnos érzem magamon a betegséget, nem vagyok abban a formában, amiben szerettem volna lenni.

- mondta az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta.

Az A döntőket a férfi C2 1000 méteres verseny zárta, amelyben az élete első felnőtt világversenyén induló Kiss Balázs, Dóri Bence fiatal egység a kilencedik helyen végzett.