Társoldalunk:

Európa Játékok: egy lépésre a döntőtől a női asztalitenisz-válogatott

2019.06.27. 19:05

A magyar női asztalitenisz-válogatott 3-0-ra legyőzte az ukránokat a minszki Európa Játékokon, és ezzel bejutott a csapatverseny elődöntőjébe.

Az ukránok csütörtökön délelőtt már játszottak egy mérkőzést, 3-1-re megverték a luxemburgiakat, így léphettek asztalhoz a legjobb nyolc között a harmadik kiemeltként egyből a negyeddöntőben kezdő magyarok ellen.

A nyitó páros meccset az elvesztett első szett után simán hozta a Pergel Szandra, Madarász Dóra duó, majd jött Póta Georgina és a tavalyi Európa-bajnokságon egyesben ezüstérmes Margarita Peszocka meccse.

Ez igencsak fordulatos csatát hozott. Póta elvesztette az első játszmát, és a másodikban is 6-4-es hátrányban volt, amikor Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány időt kért. Ez használt, jött a fordítás, majd azonban az ellenfél egyenlített. A döntő szettben is végig szoros küzdelmet láthatott a közönség, de a végén ismét a kétszeres Eb-győztes magyarnak jött ki jobban a lépés.

Elődöntős a női asztalitenisz-válogatottForrás: facebook.com/MagyarAsztaliteniszSzovetseg

A 2-0-s vezetés birtokában Madarász a védekező stílusú Ganna Gaponovával nézett farkasszemet, és rendkívül sima győzelmet aratott, megszerezve ezzel a továbbjutáshoz szükséges sikert.

"Az első szett ugyan elment a páros mérkőzésen, mert a lányok nem nagyon érezték még a ritmust, főleg Dóri, akinek ez volt az első mérkőzése itt Minszkben. Utána azonban meggyőző játékkal megadták az alaphangot az összecsapásnak - értékelt az MTI érdeklődésére a szövetségi kapitány. - A kulcsmérkőzés Gina és Peszocka meccse volt, ha az véletlenül elmegy, akkor nagyon nyílttá vált volna a párharc. Dóri aztán Gaponova ellen is teljesen meggyőző teljesítményt nyújtott, ezen egy kicsit meg is lepődtem, hiszen a legutóbbi csapat-vb-n kikapott tőle."

Pénteken délelőtt a második helyen kiemelt románok következnek az elődöntőben.

"A románok ellen nagyon nehéz lesz, ők és a német csapat szerintem kicsit kiemelkednek a mezőnyből. De ebben az olimpiai lebonyolítási formában bármi megtörténhet. Ők az esélyesek, de mindent meg fogunk ellenük próbálni" - mondta Bátorfi Zoltán.

A sportági versenyeket a minszki Olimpiai Tenisz Központban kialakított helyszínen rendezik.

Eredmény:
női csapat, negyeddöntő:
Magyarország-Ukrajna 3-0
Pergel Szandra, Madarász Dóra-Tetyana Bilenko, Ganna Gaponova 3-1 (-5, 2, 4, 5)
Póta Georgina-Margarita Peszocka 3-2 (-6, 9, 10, -9, 9)
Madarász-Gaponova 3-0 (1, 6, 10)

Románia-Svédország 3-1

Az 1. fordulóban:
Ukrajna-Luxemburg 3-1

Asztaliteniszben a férfi és a női egyéni verseny dobogósai (3-3), illetve a női és a férfi csapatverseny, valamint a vegyes páros aranyérmesei kvótát szereztek, illetve szereznek a jövő nyári tokiói olimpiára.