Cseh László jobb ajánlatot kapott az olaszoktól, mint Hosszú Katinkától

CSEH László
Glasgow, 2018. augusztus 4. Cseh László a glasgowi úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának selejtezőjében 2018. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok úszó, Cseh László egy olasz csapatban indul a Nemzetközi Úszó Ligában (ISL), mert ott több pénzt tud keresni, mint Hosszú Katinkánál - számolt be róla a Bors.

Bár Hosszú többször hangoztatta, hogy mindenképp saját csapatában, a Team Ironban szeretné tudni az újonnan induló versenysorozatban, az ISL-ben Cseht, a kétszeres világbajnok mégsem a bajnoknő együttesét, hanem az olasz Aqua Centurionst választotta. Pedig a szabályok értelmében „területi elsőbbsége" volt az Iron Ladynek, ami azt jelenti, hogy az olaszok csak az után kereshették meg Lacit, hogy ő nemet mondott Katinkának. "Valóban megkeresett, beszéltem is vele. De az olasz csapattól kaptam a legjobb ajánlatot, a másik fontos szempont, hogy újdonságra vágytam, és azt gondolom, egy külföldi együttes nagyobb kihívást jelent számomra" – mondta a Borsnak Cseh László

Hosszú már az ISL bejelentésekor tisztában volt azzal, hogy lesznek olyan magyar úszók, akik nemet mondanak majd neki, éppen ezért honfitársaira nem is neheztel. "Ez egy üzlet. Mindenki mérlegelni fogja, hogy ki ajánl neki többet" - nyilatkozta még februárban az Origónak a bajnoknő. Cseh még nem tudja, milyen számokban indul majd az új sorozatban. Elmondta: a legfontosabb a csapatérdek, így nem azt nézi, miben a legjobb, hanem azt, hogyan tud a klubnak a leginkább a hasznára lenni, ezért akár olyan számokat is bevállal, amik kicsit idegenek tőle.

.