Tour de France címvédője nem élvez előnyt a csapatrangsorban

Horizontal
Winner Colombia's Egan Bernal (C) celebrates his overall leader yellow jersey on the podium with second placed Colombia's Nairo Quintana (L) and third placed Poland's Michal Kwiatkowski wearing the best sprinter's green jersey at the end of the 110km 8th and last stage of the 77th Paris-Nice cycling race stage between Nice and Nice on March 17, 2019. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Két kapitánnyal, a címvédő walesi Geraint Thomasszal és a kolumbiai Egan Bernallal vág neki az idei Tour de France országúti kerékpáros körversenynek az Ineos.

A tavaly Sky néven induló együttes honlapján jelentette be, hogy a rajt előtt nem tesznek különbséget a 33 éves Thomas és a 22 éves Bernal között.

- utalt Dave Brailsford csapatvezető arra, hogy egy évvel ezelőtt az akkor címvédő, négyszeres győztes Chris Froome és Thomas vágott neki egyenrangú kapitányként a Tournak, amelyen Thomas és Froome közé végül a holland Tom Dumoulin ékelődött összetettben.

Egan Bernal remekül hangolt a Tour de France-ra Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Froome ugyanakkor idén már nem versenyezhet, mert június 12-én edzés közben hatalmasat bukott, eltört a combcsontja, a könyöke és a bordája is.

Egy héttel később Thomas is elesett, de ő súlyosabb sérülés nélkül megúszta az esetet.

A kolumbiai Bernal az egyik legtehetségesebb versenyző jelenleg a mezőnyben, aki a svájci körverseny megnyerésével hangolt a Tourra, amely jövő szombaton Brüsszelből rajtol. A mezőny 3460 kilométert - közte 30 hegyet - teljesít a 21 szakaszon a július 28-i, párizsi befutóig.