Társoldalunk:

Fucsovics győzelemmel kezdett Wimbledonban

2019.07.02. 21:41

A világranglista 51. helyén álló Fucsovics Márton a selejtezőből feljutott osztrák Dennis Novakkal találkozott a wimbledoni tenisztorna férfi versenyének első fordulójában. A magyar teniszező négy játszmában nyert, így életében először bejutott a második fordulóba, ahol az olasz Fabio Fognini lesz az ellenfele.

Nem indult jól a mérkőzés a magyar teniszező szempontjából, hiszen miután osztrák riválisa hozta az adogatását, rögtön elvette Fucsovicsét (0-2). Bár a következő játékban azonnal jöhetett volna a válasz, Novak két bréklabdát is hárított, és 3-0-ra elhúzott. 4-2-ig mindenki hozta a saját szervajátékát, ekkor azonban töbszörös rövidítés után Fucsovics visszabrékelt, egyenlítés helyett azonban a magyar semmire veszítette el az adogatójátékát, Dennis Novak pedig kiszerválta a szettet (6-3).

A második játszma jobban indult az elsőnél, Fucsovics love-game-el kezdett, 2-1-nél pedig brékelte az osztrákot és 3-1-re ellépett. Nem sokáig örülhetett, azonnal elveszítette a saját játékát. Ezután sokáig nem történt újabb brék, magyar szempontból viszont megérte rá várni: Fucsovics 5-4-es vezetésénél vette el újra Novak adogatását, így 6-4-el övé lett a második szett.

Fucsovics szetthátrányból fordított az osztrák Dennis Novak ellen az első fordulóbanForrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A harmadik játszma is brékkel indult, sajnos osztrák részről, ám Fucsovics egyből visszajött, sőt, saját adogatása után újra elvette Novákét, majd 3-1-es előnyre tett szert. Amelyet sokáig sikerült is megtartania, 5-2-nél ráadásul fogadóként három játszmalabdája is volt a magyarnak, az osztrák azonban hatalmas csatában mindet hárította, és a szettben maradt. A lélektani előnyt Novak remekül használta ki, Fucsovics ugyanis adogatóként sem tudta kiszerválni a szettet, így máris 5-5-re módosult az állás. Itt azonban még nem értek véget a problémák, Novaknak minden bejött, egy újabb brékkel már 6-5-re ő vezetett. A magyar teniszezőhöz ezután fizioterapeutát hívtak, de folytatni tudta a meccset, a kis kényszerszünet pedig jót tett neki, mert rövidítésre mentette a játszmát. A tie breakben aztán Fucsovics esélyt sem adott Novaknak, 7-2-re nyert, így övé lett a szett.

Amely után már az orvosi segítség is megjött a magyar teniszezőhöz, be is vonultak az öltözőbe, de az ápolást követően Fucsovics újra a pályán volt. Méghozzá újult erővel, ezúttal is brékkel indított a magyar, majd hozta az adogatását, és újra elvette Novákét, így bő 10 perc után máris 3-0-ra vezetett. Ez a magabiztosság a szett hátralévő részére is kitartott, 5-2-nél pedig az első játszmalabdáját kihasználva megnyerte a meccset.

A második fordulóban Fucsovics ellenfele a 12. helyen kiemelt, 32 éves olasz Fabio Fognini lesz.