Vágólapra másolva!
A mindössze 15 éves Cori Gauff újabb meglepetést okozott szerdán a wimbledoni teniszbajnokságon: Venus Williams búcsúztatása után a második körben a szlovák Magdalena Rybarikovát is két játszmában múlta felül.

Az amerikai tehetség végig rendkívül koncentráltan játszott, amit az mutat a legjobban, hogy az egész mérkőzésen mindössze tíz ki nem kényszerített hibát ütött. Ezzel szemben a 2017-ben elődöntős riválisa 22-t. A tinédzser egyértelmű fölényét jelzi, hogy ellenfele bréklehetőségig sem jutott, míg Gauff ötből hármat kihasznált.

A 15 éves Cori Gauff(hátul) a wimbledoni tenisztorna legnagyobb sztárja Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Gauff már azzal történelmet írt, hogy a selejtezőből főtáblára küzdötte magát, mert ez ilyen fiatalon még senkinek nem sikerült a profi érában. Az első fordulóban pedig honfitársát, egyúttal egyik példaképét, a Wimbledonban ötszörös bajnok Venus Williamset múlta felül, amivel 1991 óta a legfiatalabb játékosként tudott meccset nyerni a 128-as főtáblán. A legjobb 32 között a világranglistán 60. szlovén Polona Hercoggal találkozik, aki meglepetésre legyőzte a 17. helyen kiemelt amerikai Madison Keyst.

Eredmények, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
nők:
Collins (amerikai)-Sevastova (lett, 12.) 4:6, 6:4, 6:3
Hercog (szlovén)-Keys (amerikai, 17.) 6:2, 6:4
Martic (horvát, 24.)-Potapova (orosz) 3:6, 6:3, 6:4
Gauff (amerikai)-Rybarikova (szlovák) 6:3, 6:3