Társoldalunk:

Többen kórházba kerültek már a wimbledoni tenisztornán

2019.07.09. 07:16

Egy hét alatt másodszor esett össze néző a 12-es pályán, amelyen egy 60 éves nőt újra kellett éleszteni. Mások is kórházba kerültek a kánikulában.

Kis híján tragédiába fulladt a londoni tenisztorna, miután a német Jan-Lennard Struff és az orosz Mihail Kukuskin meccsének negyedik szettjében  egy néző eszméletlenül esett össze a napsütötte lelátón. Az összecsapást azonnal félbeszakították,  a nézőteret kiürítették, a helyszínen tartózkodó mentők pedig azonnal a földön fekvő nő segítségére siettek – miközben a személyzet többi tagja esernyőkkel igyekezett árnyékot biztosítani a mentéshez – írja a Bors.

A nagy melegben többen rosszul lettekForrás: AFP/Ben Stansall

„Egy 60 éves nő összeesett a 12-es pálya nézőterén. Azonnal orvosi ellátásban részesült, és sikeresen újraélesztették, mielőtt a helyi kórházba szállították"  – olvasható a szervezők közleményében. A hírek szerint a mentőknek defibrillátort is be kellett vetniük, hogy megmentsék a nő életét.

A torna egyik legkisebb lelátójú pályáján egyébként ez már a második ilyen eset egy hét alatt. A nyitónapon ugyanis csupán 17 perc után szintén egy néző esett össze,  aki a fedetlen lelátón hőgutát kapott. Szintén az erős napsütés okozott gondot a 11-es pályán is napokkal ezelőtt, ahol egy labdaszedő fiú esett össze, akit szintén kórházba szállítottak.