Társoldalunk:

Djokovics ötödször döntős Wimbledonban

2019.07.12. 17:57

Férfi egyesben elsőként Novak Djokovic jutott döntőbe a wimbledoni teniszbajnokságon. A szerb ellenfele Rafael Nadal–Roger Federer mérkőzés győztese lesz.

A péntek délutáni elődöntő első szettjében a világranglista-vezető szerb sokkal hatékonyabban adogatott, és a szervafogadásai is pontosabbak voltak, így 37 perc alatt magabiztosan szerzett vezetést. A második felvonásban a 23. kiemelt Bautista Agut mindkét játékelemben javult, 1:1 után elvette Djokovic adogatását, és előnyét a 47 perces szett végéig megőrizte.

A 43 percig tartó harmadik játszmában Djokovic 3:2-nél "rabolta el" riválisa adogatását, aki 5:2-nél megint elveszítette szervajátékát, és a szerb címvédő összesítésben elhúzott 2:1-re. A negyedik szettben 1:1-nél a spanyol elbukta adogatását, és a négyszeres wimbledoni bajnok Djokovic innen már nem adott esélyt ellenfelének: 2 óra 50 perc alatt a fináléba jutott, ahol a két korábbi világelső, a spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer összecsapásának győztese vár rá.

Szemmel láthatóan fontos volt ez a győzelem a világelsőnek:

Djokovic és Bautista Agut 11. alkalommal találkozott egymással, a szerb játékos három vereség mellett nyolcadszor győzött. A vasárnapi lesz a 25. döntője Grand Slam-tornán, Wimbledonban pedig az ötödik, és eddig mind a négyet megnyerte.

Eredmény, férfiak, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.)–Bautista Agut (spanyol, 23.) 6:2, 4:6, 6:3, 6:2
később:
Nadal (spanyol, 3.)–Federer (svájci, 2.) 17.20