Veretlenül, olimpiai bajnokot legyőzve jutott főtáblára a 16 éves magyar csodavívó

Muhari Eszter párbajtőr vívás
Muhari Eszter veretlenül zárta a női párbajtőrözők selejtezőit
Vágólapra másolva!
A budapesti vívó-vb-n női párbajtőrözők selejtezőiben megszületett az első magyar szenzáció. A 16 éves Muhari Eszter a többek között a londoni olimpián aranyérmes Szemjakinát legyőzve veretlenül jutott a fegyvernem csütörtöki 64-es döntőjébe.

Muhari Eszter a selejtezők első körében nem szenvedett vereséget, így egyből a 64-es főtáblára jutott. A 16 éves tehetséges vívó, az Origonak nyilatkozott a sikeres kvalifikáció után:

"Tegnap este és ma reggel még nagyon izgultam, de a bemelegítés és az első asszó során éreztem, hogy ez egy jó nap. Örülök, hogy ilyen simán bejutottam a főtáblára és igyekszem a lehető legjobb eredményt elérni."

Muhari Eszter veretlenül zárta a női párbajtőrözők selejtezőit Forrás: Origo

A londoni olimpiai bajnok Szemjakinát is sikerült legyőznie a kadét világ- és Európa-bajnok magyar vívónak.

"Egy csoportban voltam a londoni olimpiai bajnok Szemjakinával, a selejtezők előtt azt hittem, hogy kikapok tőle.

Remélem a csütörtök döntőig kitart a jó formám." - nyilatkozta Muhari selejtezők végeztével.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.
A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.

Budai Dorina és Nagy Kinga öt ellenfelét győzte le és egytől kapott ki, míg Kun Anna 4/2-vel fejezte be az első szakaszt. Előbbieknek így egy riválist kellett legyőzniük a főtáblára kerüléshez, utóbbinak pedig kettőt, de a három magyar közül csak egy járt sikerrel: Nagy gyakorlatilag végig vezetve 15-12-re verte a kazah Asszel Alibekovát, Budai és Kun búcsúztak az egyéni versenytől.