Társoldalunk:

Négy magyar vívó is pástra lép a csütörtöki karddöntőben

2019.07.15. 14:53

Nem történt meglepetés a budapesti vívó-világbajnokság férfi kardvívóinak selejtezőiben, mindhárom magyar bejutott a főtáblára.

Mindhárom magyar, Gémesi Csanád, Szatmári András és Decsi Tamás is veretlenül nyerte meg a selejtezőcsoportját és biztosította a helyét a főtáblán Szilágyi Áron mellett. Rögtön a nyitónapon bizonyították a magyar vívók, hogy az egyéni versenyben és a csapatverseny során is esélyesként kell velük számolni.

Gémesi Csanád elégedett volt a teljesítményével:

„A kuvaiti vívó ellen nagyon megszenvedtem egy bírói hiba miatt, így szorossá vált az asszó, de végül sikerült nyernem. Az utolsó két találkozó jelentős figyelmet és koncentrációt igényelt.Ezt terveztem, így akartam, örülök, hogy sikerült."

Gémesi Csanád az egész mezőny legjobb selejtezős eredményével került be a döntőbeForrás: Csudai Sándor - Origo

Érdemes lesz csütörtökön kilátogatni a budapesti BOK-csarnokba, a világbajnokság színhelyére, mert bármelyik kardvívónk képes lehet aranyérmet szerezni.

Itt kaphatóak a jegyek
A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.
A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.