Balázs Attila hét meccslabdát hárítva győzött Umagban

tennis Horizontal
Balázs Attila sima győzelemmel kezdett Wimbledonban
Vágólapra másolva!
Balázs Attila három szettben legyőzte a horvát Viktor Galovicot az 524 ezer euró (168 millió forint) összdíjazású umagi salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában, kedden.

A viadal honlapja szerint a világranglistán 208. játékos - aki a kétfordulós selejtezőből jutott fel a főtáblára - a nyitókörben a hazai közönség előtt szereplő Viktor Galoviccsal találkozott kedden. Korábbi egyetlen összecsapásukat a jelenleg a 197. helyen álló ellenfél nyerte 2017-ben a trentói challenger-tornán úgy, hogy Balázs a második szettben feladta a mérkőzést.

Balázs Attila drámai meccsen nyert Umagban Forrás: AFP/BELGA/Eric Lalmand

A második meccsükön a Davis Kupa-válogatott magyar remekül kezdett, és húsz perc elteltével 6:0-ra hozta a szettet. A szabadkártyás Galovic csak a nyolcadik játékban iratkozott fel az eredményjelzőre, majd 6:6-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok, aztán a rövidítésben egy hajszállal az ellenfél volt jobb, aki Balázs kettős hibája után kiegyenlített.

A harmadik felvonást is szoros csata jellemezte, Galovicnak 5:3-nál és 5:4-nél két-két, 6:5-nél három meccslabdája volt, de a magyar teniszező mindegyiket hárította, majd a rövidítésben eldöntötte a mérkőzést, ami végül 2 óra 43 percig tartott.

A 30 éves Balázs előzőleg 2017-ben, szintén Umagban jutott fel ATP-főtáblára külföldi versenyen. A hatodik helyen kiemelt Filip Krajinovic lesz Balázs Attila nyolcaddöntős ellenfele, miután a szerb játékos a nyitókörben legyőzte japán riválisát. A világranglistán 58. Krajinovic nagy csatát vívott kedd késő este Daniel Taróval, akit több mint kétórás küzdelem végén sikerült búcsúztatnia.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Balázs Attila-Viktor Galovic (horvát) 6:0, 6:7 (5-7), 7:6 (7-4)
Bagnis (argentin)-Klizan (szlovák, 7.) 4:6, 6:3, 7:5
Mayer (argentin, 8.)-Andujar (spanyol) 6:1, 7:5
Travaglia (olasz)-Fabbiano (olasz) 6:3, 6:2
Serdarusic (horvát)-Trungelliti (argantin) 6:3, 6:3
Lorenzi (olasz)-Torebko (német) 5:7, 6:4, 7:6 (7-3)
Rublov (orosz)-Haase (holland) 6:3, 6:2