Vágólapra másolva!
Talán az esemény rangját és a világbajnokság jelentőségét méltatja az a kellemetlenség, hogy jól szervezett akció indult a FIE vívó-vb hivatalos közösségi felületein. A csalók távol-keleti, valószínűleg álprofilok mögé bújva próbálják becsapni a sportág rajongóit.

A szervezők összes bejegyzése alatt a csoportmérkőzések élő internetes közvetítését ígérte bő egy tucat kommentelő hétfőn a Facebookon. Az esemény hivatalos csatornáját már kora délelőtt ellepték a gyanús hozzászólások. A bökkenő "csak" annyi, hogy a vb élő közvetítése még nem kezdődött el. Az asszókat majd a csütörtöki egyéni 64-es táblák küzdelmeitől lehet követni a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) YouTube-csatornáján, a délutáni döntőket pedig természetesen az M4 Sporton is.

Ráadásul a hackerek szemmel láthatóan komoly energiát fektettek az átverésbe, honlapjukon a világbajnokság plakátját, a „Kind of Magic" szlogent, és az esemény egyéb arculati elemeit felhasználva próbálták becsapni a szurkolókat. Nehéz megítélni, hogy adathalászokkal, vagy egyszerű csalókkal van dolgunk, akik a jóhiszemű felhasználók bankkártya-adatait begyűjtve kicsalnak 10-20 eurót a semmire, de mindenkit fokozott óvatosságra intünk! A szervezőbizottság minden gyanús hozzászólást töröl, de az álprofilokról érkező kommentáradat ellen nagyon nehéz védekezni.

A valódi élő közvetítésre pedig még két napot várni kell, de a keddi és a szerdai selejtezőkre csak 1000 forintba kerül az egész napos belépő. Ennyi pénzért bárki átélheti a csoportmérkőzések feszültségét, valamint az esemény páratlan hangulatát.