Balázs Attila elődöntőbe jutott az umagi tenisztornán

tennis Horizontal
Balázs Attila elődöntős az umagi tenisztornán
Vágólapra másolva!
Balázs Attila három szettben legyőzte az olasz Stefano Travagliát az 524 ezer euró (168 millió forint) összdíjazású umagi salakpályás férfi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

A világranglistán 105. helyezett olasz játékos az első szettben kétszer is megnyerte ellenfele adogatójátékát, Balázs Attilának (208.) mindez csak egyszer sikerült, így Travaglia 39 perc alatt játszmaelőnybe került.

Balázs Attila elődöntős az umagi tenisztornán Forrás: AFP/BELGA/Eric Lalmand

A második felvonást is az olasz kezdte jobban, ám 1:2 után elveszítette a szervajátékát. A magyar teniszezőnek 5:4-nél játszmalabdája volt, de végül csak a rövidítésben sikerült egyenlítenie.

A döntő szett harmadik játéka után Travaglia ápolást kért, de folytatni tudta a meccset, viszont a továbbiakban már Balázs irányította a játékot, és 2 óra 21 perc után újabb győzelmet ünnepelhetett.

A 30 éves Balázs előzőleg 2017-ben, szintén Umagban jutott ATP-főtáblára külföldi versenyen. Ellenfele a szombati elődöntőben a harmadik helyen kiemelt zentai Györe László (Laslo Djere) lesz, aki a nyolcadikként rangsorolt argentin Leonardo Mayert győzte le három játszmában.

Balázs és Djere eddig egyszer találkozott egymással:

2017 szeptemberében a genovai salakpályás challenger-torna nyolcaddöntőjében 6:3, 6:3-ra Balázs nyert.

Eredmény, negyeddöntő:
Balázs Attila-Stefano Travaglia (olasz) 3:6, 7:6 (7-2), 6:3