Vágólapra másolva!
Felkészülten és lelkesen kezdi meg a világbajnokságot Dél-Koreaában Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő a MOL Csapatnak adott interjújában elmondta, hogy a tokiói olimpiára való felkészülésnek tekinti a kvangdzsui tornát, és beszélt arról is, hogy mi motiválja. 

"A legjobb motiváció mindig az, hogy a kételkedőknek választ adjak. A tavalyi év után megint sok lett belőlük körülöttem, talán egy kicsit még magam is kételkedtem a saját képességeimben. Ez volt a legfőbb cél, hogy megmutassam magamnak, én más úton is fel tudok készülni és eredményes lenni" - magyarázta a háromszoros olimpiai bajnok.

Hosszú az országos bajnokságon 200 pillangón csak a harmadik helyen végzett, így ebben a számban nem állhat rajthoz a világbajnokságon. Minderről önkritikusan beszélt.

Hosszú Katinka úgy látja, hogy időnként szükség van pofonokra Fotó: Polyák Attila - Origo

"Bár kívülről nézve könnyűnek tűnik, csak beugrik az ember és úszik, de az úszás azért nem erről szól."
Ha én nem vagyok ott százszázalékosan, akkor igenis meg tudnak verni. Saját magamat hibáztatom az országos bajnokságon történtek miatt, egyszerűen nem voltam százszázalékos, abba nincs értelme belemenni, hogy miért.

A háromszoros olimpiai bajnok az aktuális világranglistán két idejével is az első tízben szerepel, a budapesti úszó BL-en elért 2:06.62-vel konkrétan a második 200 pilangón, az ob-n viszont bő egy másodperccel elmaradt ettől, és csak a harmadik helyen végzett. Akkor azt nyilatkozta, kellenek az ilyen pofonok, most pedig azt is elmondta, pontosan mire kellenek.

"Pont arra volt jó ez a pofon, hogy bár én nagyon sok mindent meg tudok csinálni, nagyon sok helyzetből tudok nyerni, sokféleképpen tudok készülni és jól teljesíteni, lásd tavaly is sikerült nyernem a glasgow-i Európa-bajnokságon, de

ez nem azt jelenti, hogy nekem nem kell minden egyes versenyszámot komolyan venni és maximálisan beleállni.

Mert velem is megtörténhet az, hogy nem kvalifikálok 200 pillangón a világbajnokságra, bár nagyon jó időim vannak, és látszik, hogy annál sokkal jobbat tudnék. De mivel ott nem hoztam a maximumot, kiestem a csapatból.

Ezért jó ez a pofon, hogy fejben tartsam, szigorúnak kell lennem önmagamhoz."

A teljes interjú ide kattintva olvasható.