Rasovszky Kristóf arany-, Olasz Anna ezüstérmes Kanadában

RASOVSZKY Kristóf
Joszu, 2019. július 13. A későbbi győztes Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók férfi 5 kilométeres versenyében a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Joszuban 2019. július 13-án. A 22 éves sportoló a szakág első magyar világbajnoki aranyát szerezte meg. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A két magyar versenyző teljesítménye azért is elképesztő, mert két nappal korábban még mindketten a Kvangdzsuban zajló világbajnokságon vettek részt, ahol Olasz Anna a hatodik lett, Rasovszky Kristóf viszont rosszullét miatt feladta a versenyt.

A Saint-Jean tóban megrendezett 10 kilométeres viadalon a 22 éves Rasovszky 12.5 másodperces előnnyel diadalmaskodott. A nők versenyében a 25 esztendős Olasz Annát csak az olimpiai ezüstérmes olasz Rachele Bruni előzte meg.

A Koreai Köztársaságban korábban mindketten végigúszták a szakág minden versenyét: Rasovszky 5 kilométeren győzött, ezzel

megszerezte az első magyar aranyat nyíltvízen a vb-k történetében,

míg az olimpiai számban, a 10 kilométeren elért negyedik helyével kvótát szerzett a tokiói játékokra. Olasz Anna 10 kilométeren a 16., 5 kilométeren pedig a 17. lett. Ezen kívül mindketten ott voltak a csapatversenyben is.

Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók férfi 5 kilométeres versenyében még Joszuban (archív fotó) Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Jól ment az úszás, szerencsére sem Anna, sem én nem éreztük fáradtnak magunkat a nagy utazást követően.

és nagyjából húsz méterrel nyerni" - idézte a Magyar Úszó Szövetség közleménye Rasovszkyt.

"Jó ez a hajnali érkezés a verseny napján, mert már le is ússzuk az egészet, mielőtt az átállási tünetek jelentkeznének" - mondta Olasz Anna, aki Rasovszkyval egyetemben vasárnap hajnal háromra ért a szállásukra, hogy aztán némi alvás után fél kettőkor már a pontonon állva várják a rajtot.

Rasovszky mostani sikerével megerősítette vezető helyét a vk-sorozatban.