Társoldalunk:

Izgalmasnak ígérkezik a Tour de France utolsó előtti szakasza

2019.07.27. 12:39

Érdekesnek ígérkezik a 2019-es Tour de France utolsó előtti szakasza. Albertville-ből Val Thorens-ba mennek a kerékpárosok, de a távot 59 km-re csökkentették le a szervezők a kedvezőtlen időjárás miatt. A sárga trikós Bernalt összetettben négyen is két percen belüli hátrányból követik.

Egy 22 éves kolumbiai kerékpáros vette át a vezetést az összetettben pénteken egy idő előtt lefújt szakaszt követően a francia körversenyen. A sárga trikót az idei Touron a franciák nagy örömére Julian Alaphilippe viselte sokáig, de a 19. szakaszon Saint-Jean-de-Maurienne és Tignes között rettenetesen elfáradt és nem tudta követni Egan Bernalt, aki közel egy perces előnnyel átvette az összetettben a vezetést. 

Mitől érdekes, hogy két szakasszal a vége előtt Bernal vette át a sárga trikót két szakasszal a vége előtt? 

A Tour de France-on induló csapatok kerékpárosainak megvan a saját feladatuk. Az INEOS csapatban a 2018-as Tour győztes Geraint Thomas volt a kapitány, akit Bernalnak elméletileg segítenie kellett. Az alacsony kolumbiai viszont sokkal jobb állapotban tekert a három hét alatt, mint Thomas, így az INEOS vezetői megváltozatatták a sorrendet a csapaton belül és Bernal sikerért kell küzdenie a többi kerékpárosnak.

Geraint Thomas nyerte meg a 2018-as Tour de France-tForrás: AFP/Aaron Chown

A Tour de France íratlan szabálya, hogy nem támadják az utolsó szakaszon az összetettben vezetőt, így szombaton eldőlt, hogy Bernal megőrzi-e az előnyét, Alaphilippe visszaveszi a vezetést, esetleg az 1:28-as hátnyában lévő Kruijswijk vagy Buchamann meglepetést tud okozni.