Vágólapra másolva!
Előzetesen talán két érmet is várhattunk volna a magyaroktól a kvangdzsui vizes világbajnokság szombati napján, de sajnos végül egyik sem jött össze. Milák Kristóf egy hellyel maradt le a dobogóról 100 pillangón, Hosszú Katinkának sem sikerült jól a 200 döntője, Bohus Richárd pedig 2 századdal csúszott le a fináléról 50 háton. Így látták az érintettek.

Kiküldött munkatársunk jelentése Kvangdzsuból:

Milák Kristóf nagyon szeretett volna újabb érmet szerezni 100 pillangón, de végül negyedikként csapott célba 51.26-os idejével.
„Nem ezt akartam... Azt hittem jobb lesz, így sikerült. A fordulónál nem jött ki a fal, nem úgy sikerült onnan eljönni, ahogy kellett volna, aztán kaptam egy testhosszt. Megpróbáltam visszahozni a második ötvenen, de nem jött össze. Nagyon elfáradtam az utolsó napra, azt nem tudom, hogy inkább testben, vagy fejben" – mondta a rendkívül csalódott 200-as világcsúcstartó.

Milák Kristófnak nem úgy sikerült a 100 pillangó döntője, mint ahogy szerette volna Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka 8. lett női 200 háton 2:10.08-cal, Burián Kata hetedikként végzett 2:08.65-tel.
„Nem egyéni csúcs, de nagyon elégedett vagyok vele annak tükrében, hogy nehéz évem volt és először versenyeztem ezen a kontinensen. Tapasztalatszerzés volt, első vb-döntőm, szerintem jól bírtam mentálisan, ennél jobban nem tudtam volna úszni. Reménykedtem abban, hogy Katinka érmet szerez, sokkal jobb versenyző nálam, meg nálunk, meglepődtem rajta. Láttam, de nem voltam benne biztos, hogy ő az, csak az érdekelt, hogy valakit meg tudok fogni, aztán mentem nagyon.

Sztankovics Anna először úszott vb-elődöntőt, és bár 50 mellen 31.41-gyel nem jutott fináléba (12. lett), továbbra is mosolygott:
„Az idővel nem vagyok elégedett, az egyéni legjobbammal döntős lehetnék, de Sós Csaba bá is mindig azt mondja, hogy ott kell lenni és meg kell csinálni. A körülményekhez képest ez sikerült, felszabadultan tudtam úszni, és ha ezt tovább tudom vinni, akkor a következő év is nagyon jó lehet. Nagyon élveztem az egészet az előfutamtól kezdve, sikerült megélnem a pillanatot."

Sztankovics Anna életében először úszott elődöntőben felnőtt világbajnokságon Forrás: MTI/Kovács Tamás

Bohus Richárdnak nem volt szerencséje, az 50 hát elődöntőjében úszott 24.88-a két századdal több volt, mint a 8. helyen továbbjutó eredménye, így végül 10. lett.
„Én rontottam el. A beérkezésben maradtak a századok, nem akartam lefejelni a falat, csináltam plusz egy kartempót, azt nem kellett volna. Pedig nagyon jól éreztem magam, a vb végére bemelegedtem.

– mondta optimistán Bohus.