Két számban a világ idei legjobbja született az amerikai atlétikai bajnokságon

2019 USATF Outdoor Championships GettyImageRank3 SPORT track and field
DES MOINES, IOWA - JULY 27: Sam Kendricks competes in the Pole Vault final during the 2019 USATF Outdoor Championships at Drake Stadium on July 27, 2019 in Des Moines, Iowa. Andy Lyons/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A rúdugró Sam Kendricks és a kalapácsvető DeAnna Price a világ idei legjobbjával győzött az Egyesült Államok atlétikai bajnokságán, így mindketten indulhatnak az őszi, dohai világbajnokságon.

A 26 éves Price 78,24 méteres országos csúccsal nyert. Női kalapácsvetésben csak hárman értek el jobb eredményt, mint a korábbi softball-játékos.

A világbajnok Kendricks 6,06 méterrel diadalmaskodott rúdugrásban, ezzel átvette az idei világranglista vezetését a lengyel Piotr Lisektől (6,02 m). Az eredmény ráadásul új amerikai rekord is.

A legendás Szergej Bubka 1994-es ugrása óta nem jegyeztek ilyen jó eredményt szabadtéren.

Meglepetés született a nőknél 400 méteren, ahol a hatszoros olimpiai bajnok Allyson Felix csak a hatodik helyen ért célba, így lemaradt a vb-ről. A 33 éves futó nyolc hónappal lánya születése után indult a bajnokságon, egyben jelezte, hogy ott akar lenni a jövő évi tokiói olimpián. A számot Shakima Wimbley nyerte (50.21 mp).

A vb-t szeptember 27. és október 6. között rendezik.