Társoldalunk:

Három magyar csapat tokiói indulásával számol a MOB

2019.07.31. 20:12

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztián szerint három magyar csapatnak van esélye kivívnia a kvalifikációt jövő nyári tokiói olimpiára.

A sportvezető az M1 aktuális csatornán szerdán arról beszélt, a MOB prognózisa szerint 144-179 magyar sportoló juthat ki az ötkarikás játékokra, a létszám azonban nagyban függ attól, hány válogatottnak sikerül a kvótaszerzés.

Három csapattal számolnánk Tokióban. Azt gondoljuk, hogy a két vízilabdacsapat mellett egy kézilabdacsapatunk ki fog jutni – mondta Kulcsár Krisztián. A múlt héten véget ért vizes világbajnokságon elért két negyedik helyezéssel kapcsolatban hozzátette: a pólósok most is közel voltak a kvalifikációhoz, de "kicsit melléütöttek a végén a szegnek". Ennek ellenére nyugalommal várják a kvótaszerzésből hátralévő időszakot.

Kulcsár Krisztián biztos benne, hogy a férfi vízilabda-válogatott ott lesz TokióbanForrás: MTI/Kovács Tamás

A MOB prognózisa 13 éremmel és 24 pontszerző hellyel számol a japán fővárosban. Kulcsár Krisztián kiemelte: ebben az úszóknak - csakúgy, mint három éve Rióban - fontos szerep juthat majd.

A MOB elnöke a múlt héten véget ért bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) kapcsán örömét fejezte ki, hogy a kilenc sportágból, melyben szerepeltek a magyarok, hétben érmet nyertek.

"Jó látni, hogy diverzifikálódik a sportágak száma, ahol eredményt érünk el" – jelentette ki Kulcsár Krisztián.

A XXXII. nyári olimpiára 2020. július 24-től augusztus 9-ig kerül sor Tokióban.