Kenderesi Tamás nagyon maga alatt van

Kenderesi Tamás
Kenderesi Tamás nem nyert érmet a vizes világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Hazatért Dél-Koreából Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó, akit szexuális zaklatással vádoltak meg vasárnapra virradóra a vizes világbajnokság helyszínén, Kvangdzsuban. Kenderesire most fegyelmi tárgyalás vár, és nincs is a legjobb állapotban - írja a Magyar Nemzet.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke felkérte a fegyelmi bizottság elnökét, Fábry Györgyöt, hogy hívja össze a testületi tagokat Kenderesi Tamás ügyének megtárgyalására.

A 22 éves úszót azzal vádolták meg, hogy szexuálisan zaklatott egy éjszakai bárban dolgozó 18 éves nőt, aki emiatt rendőröket hívott rá. Kenderesi közleményben elnézést kért a történtekért, elmondta, megfogta a hölgy fenekét, ami meggondolatlan cselekedet volt. A sportoló ezután nem utazhatott haza hétfőn a válogatott többi tagjával együtt, csak szerdán hagyhatta el Dél-Koreát, miután kifizette a bíróság által kiszabott, több mint 700 000 forintnyi pénzbüntetést.

Kenderesi Tamás számára rémálomba illő volt a vizes vb Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ráadásul emiatt el kellett halasztani a térdműtétet, ami várt rá, ugyanis hónapok óta szakadt oldaszalaggal úszott. Bár Kvangdzsuba a dobogó reményében ment, végül nyolcadik lett a 200 pillangó döntőjében, ami előtt még egy szétúszást is meg kellett nyernie délelőtt.

A barátai szerint a történtek rendkívül megviselték Kenderesit, aki nagyon maga alatt van.