Vágólapra másolva!
A magyar válogatott öt aranyat és további négy érmet szerzett a vasárnapi zárónapon a romániai Pitestiben rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon, így tíz első, hat második és öt harmadik helyezéssel toronymagasan az éremtáblázat élén végzett.

Az utolsó napon, az 500 méteres döntőkben győzött a fiatalabb korosztályban Kőhalmi Emese és Redl András, az U23-asoknál pedig Pupp Noémi (mindhárman K-1). Kőhalmi duplázott, miután Rendessy Eszterrel párosban is nyerni tudott, és idősebbek között is magyar duó, a címét megvédő Biben Karina, Bakó Olga kettős diadalmaskodott a kajak kettesek versenyében.

Az ifiknél K-4-ben az Opavszky Márk, Szendy Maximilián, Tamási Zsombor, Vajda Bence összeállítású egység és az Opavszky Réka, Gönczöl Laura kenupáros ezüstérmes lett, míg U23-ban a Béke Kornél, Varga Ádám, Németh Viktor és Koleszár Mátyás alkotta kajaknégyes, valamint női C-2-ben a Kisbán Zsófia, Bragato Giada duó harmadikként ért célba.

- utalt Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány az UTE kajakosára, aki a legrövidebb távon megvédte címét egyesben.

Kőhalmi Emese korosztályos világbajnoki aranyérmet szerzett Forrás: kolonicsalapitvany.hu

"Női kajakban ki kell emelnem Kőhalmi Emesét, aki három aranyérmet nyert az olimpiai távon, egyesben ráadásul valami elképesztő fölénnyel.

A férfi kajakosoknál meg kell említeni Redl Andrást, aki lemásolva Kós Benedek tavalyi teljesítményét, 500 méteren és 1000 méteren is győzött K-1-ben, de nagyon tetszett Németh Viktor és Koleszár Mátyás produkciója is az U23-as mezőnyben.

Női kenuban Gönczöl Laurát és Opavszky Rékát illeti nagy dicséret, hiszen a lányok még serdülők, ennek ellenére olimpiai távon szereztek ezüstérmet C-2 500 méteren, de a férfi kenusok is értek el értékes helyezéseket, mondhatjuk, hogy ők is kitettek magukért. Tehát az egész csapattal elégedett vagyok, maximálisan elismerés jár a gyerekeknek és az őket felkészítő edzőknek is" - tette hozzá.