Bajnoki címmel tért vissza a doppingvétség miatt eltiltott olimpiai bajnok

Phillips 66 National Championships - Day 5 GettyImageRank2 SPORT swimming
STANFORD, CALIFORNIA - AUGUST 04: Ryan Lochte swims in the Men's 200m Individual Medley during day 5 of the Phillips 66 National Championships on August 04, 2019 in Stanford, California. Lachlan Cunningham/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Megnyerte a 200 méteres férfi vegyesúszás döntőjét Ryan Lochte az amerikai országos bajnokságon, azt követően, hogy visszatért 14 hónapos eltiltásából.

A hatszoros olimpiai és 18-szoros világbajnok a kaliforniai Stanfordban rendezett országos bajnokságon csak 200 vegyesen jutott be az A döntőbe, azt viszont magabiztosan meg is nyerte, több mint egy másodperces előnnyel az ezüstérmes előtt. Lochte (aki 1:54:00-val a szám világcsúcstartója) ideje 1:57:76 perc volt, ami 12 századdal jobb, mint a négy nappal korábbi felmérőn úszott eredménye, a válogatott tagsághoz viszont még úgyis kevés, hogy ezzel az eredménnyel döntőbe jutott volna a júliusi kvangdzsui világbajnokságon – a fináléban viszont már mind a nyolc induló ennél jobb időt úszott, köztük a két amerikai, a bronzérmes Chase Kalisz (1:56:78) és a nyolcadik helyen végző Abrahm DeVine (1:57:66) is.

Ryan Lochte visszatérése nem kecsegtet új rekordokkal Forrás: AFP/2019 Getty Images/Lachlan Cunningham

Lochte még három számban állt rajthoz Stanfordban, de 200 méter gyorson csak 37. lett, míg 100 pillangón a C döntőben lett negyedik, és 100 háton is csak B döntőt úszhatott.

A 35. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Lochte azt követően tért vissza a versenyzéshez, hogy lejárt a 14 hónapos eltiltása, amit tiltott infúziós kezelés miatt szabtak ki rá, miután egy vizsgálat a B12 vitamin megengedettnél magasabb szintjét mutatta ki nála.