Társoldalunk:

Fucsovics: A Davis-kupában többre vagyok képes, mint egyéniben

2019.08.07. 13:27

Fucsovics Márton visszatér a válogatottba a szeptemberi Davis-kupa-összecsapásra. A MOL Csapat honlapjának nyilatkozott a döntésének hátteréről.

Fucsovics és Babos Tímea tavaly szeptemberben közölte, hogy nem kívánnak együttműködni a Magyar Tenisz Szövetséggel, mindaddig nem adják a nevüket egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és jelenlegi szakmai koncepcióján. 

Fucsovics Márton augusztus 5-én jelentette be, hogy visszatér a magyar válogatottba a következő Davis Kupa-összecsapásra. Szeptemberben Ukrajnával játszik osztályozót a Davis-kupa-csoportban maradásért a Köves Gábor vezette nemzeti csapat, ahol Fucsovics játékára nagy szükség van. Ha a párharcot megnyeri a magyar válogatott, akkor jövőre ismét esélye lehet a Davis-kupa madridi döntőjébe bejutni.

Fucsovics a 2018-as Belgium elleni párharc óta nem játszott a magyar válogatottbaForrás: MTI/EPA/Julien Warnand

Fucsovics nem foglalkozik a korábbi történésekkel és csak a magyar válogatott sikeréért akar harcolni:

Aki ismer, vagy csak követte az eddigi pályafutásom, pontosan tudja, hogy a válogatott, a címeres mez mindig fontos volt nekem. Azok közé a teniszezők közé tartozom, akik a Davis-kupában akár többre képesek, mint az egyéni versenyeken.

- nyilatkozta a világranglistán jelenleg az 55. helyen álló teniszező.

A következő években lehet egy 18-as döntőre esélyes csapatunk, ha Piros Zsombor és Valkusz Máté tovább fejlődik és Balázs Attila egészséges marad. Tehát van realitása, hogy eljussunk Madridba. Ehhez persze kellene egy jó sorsolás is és mindenekelőtt az ukránok legyőzése. - zárta mondandóját a nyíregyházi teniszező.