Kiderült, melyik olimpikonunk akart hamis nyelvvizsgával diplomát szerezni

Bor Barna rio 2016, olimpia 2016, Rio de Janeiro, Brazil, Brazília, XXXI. nyári olimpiai játék,
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 12. Bor Barna örül, miután győzött a tunéziai Dzsaballáh Faiszel ellen a férfi cselgáncsozók +100 kilogrammos súlycsoportjában, az elso fordulóban a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 12-én. Bor Barna bejutott a nyolcaddöntőbe. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpikon Bor Barna a Nemzeti Sportnak elismerte, hogy hibázott, amikor hamis nyelvvizsga-bizonyítvánnyal próbált meg diplomát szerezni. A világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó már az ügyészségi végzést is megkapta, a pénzbírságot befizeti.

Július közepén vádat emelt Magyarország Ügyészsége az egyik olimpikon ellen nyelvvizsga-bizonyítvány hamisítása miatt. Kiderült, hogy a szóban forgó sportoló Bor Barna cselgáncsozó, aki szerdán a Nemzeti Sportnak elárulta: hibázott, vállalja a felelősséget, és tanult az esetből.

- mondta a Nemzeti Sportnak Bor Barna. - De emberek vagyunk, hibázunk, és én most vállalom is a hibámért a felelősséget.

A végzést megkaptam az ügyészségtől, a pénzbírságot befizetem, valóban nem szép történet, de az én ügyem.

Most a hírhajhászás érdekében sokan próbálnak leírni, úgy fogalmaznak egyesek, akik nem is ismerik a pályafutásom, hogy így nem lehetek példakép. Pedig sportolóként mindig becsülettel képviseltem az országot, rengeteget adtam a magyar dzsúdónak, a magyar sportnak, és ettől az esettől függetlenül én ugyanaz a Bor Barna vagyok. Az az ember, aki eddig is voltam, aki szereti a cselgáncsot, a munkáját, aki az edzőteremben tudásával, hozzáállásával igenis példát mutat a gyerekeknek. Azt hiszem, sok ezerszer fontosabb probléma van a világban, amivel foglalkozni lehetne. Ezt a bajt én főztem magamnak, nekem is kell megenni, nekem kell szembenéznem a saját rossz döntésemmel.

Sajnálom, hogy így történt, tanultam belőle, ennél többet nem tudok hozzátenni."