Társoldalunk:

Usain Bolt szerint nem elég gyorsak a mostani sprinterek a csúcsdöntéshez

2019.08.15. 10:25

Usain Bolt szerint a jelenlegi sprintereknek még gyorsulniuk kell, hogy meg tudják dönteni csúcsait - a jamaicai sztár annak a kapcsán nyilatkozott, hogy tíz éve, 2009. augusztus 16-án futotta 9.58 másodperces világrekordját 100 méteren a berlini világbajnokságon.

"Még mindig nagyon büszke vagyok, hogy ilyen időt tudtam elérni, és hogy tíz év után még mindig él ez a csúcs" - mondta a Bolt a sportbuzzer honlapnak.

Legendás futó a legendás idővelForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Kay Nietfeld

A nyolcszoros olimpiai és 11-szeres világbajnok futó - akárcsak a szakértők többsége - azzal számol, hogy rekordjait nem fogják megjavítani a közeljövőben.
Mindig azt mondom, a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat. Egy nap majd jön valaki, aki új csúcsot ér el. De remélem, hogy még hosszú ideig én leszek a világ leggyorsabb embere!" - fogalmazott. Hozzátette: a jelenlegi sprintergenerációnak még gyorsulnia kell, hogy megjavítsa ezeket a rekordokat.

A 32 éves Bolt 2009-ben a 100 méter mellett 200 méteren is világcsúcsot futott 19.19 másodperccel Berlinben.

"Az volt az érzésem, hogy ezen az időn még tudok javítani. De sérülések megakadályoztak ebben" - mondta Bolt, aki a 2017-es londoni vb-n fejezte be pályafutását. Mostani életéről úgy nyilatkozott, az sokkal stresszesebb, mint sportolói karrierje volt.

"Nagyon keményen dolgozom a szponzoraimmal, partnereimmel és persze elsősorban az alapítványommal. Ugyanakkor élvezem ezt az új életet. Végre azt ehetem és ihatom, amit akarok. És nem kell korán lefeküdnöm" - mondta Bolt.