Shane Tusup Hosszú Katinka riválisának edzője lesz

Shane Tusupnak több Hosszú Katinkához köthető tetoválása van, mi lesz velük a válás után?
Shane Tusup például Hosszú Katinka világcsúcsának emlékét is magán hordja
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka olasz ellenfelével, valamint volt feleségével közösen felfedezett magyar úszótehetséggel tér vissza a medence partjára Shane Tusup. A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó korábbi edző-férje nemrég még azt nyilatkozta, hogy golfjátékosként és motivációs trénerként próbál visszatérni a válása után, az SzPressz Hírszolgálat azonban úgy tudja, az amerikai szakember most két fronton is szembe megy volt feleségével. 

A hírek szerint Shane Tusup pénteken jelenti be hivatalosan, hogy a jövőben átveszi a 15 éves Bujdosó Zsombor felkészítésének irányítását. A fiatal úszótehetséggel az ironos időkben már dolgoztak együtt. Állítólag Tusup arról is megállapodott Zsombor szüleivel, hogy a fiút Olaszországba viszi, ahol nemcsak vele,

hanem Ilaria Cusinatoval, a 2018-as Európa-bajnokság vegyesúszó döntőinek kétszeres ezüstérmesével is dolgozni fog.

Nem mellékes, hogy a 20 éves olasz a 200-on csupán 8 századdal kapott ki a visszatérő Katinkától.

Ilaria Cusinato (balra), az aranyérmes Hosszú Katinka mellett a 2018-as glasgow-i rövidpályás úszó-Eb-n, a 200 vegyes eredményirdetésén Forrás: AFP/Oli Scarff

„A hírt csak megerősíteni tudom, Zsombor hamarosan elköszön tőlem, de marad a DMTK (ez egy Dunaharasztiban működő egyesület) kötelékében, és mint vezetőedző, továbbra is én leszek a szakmai munkájának irányítója" – tájékoztatta Lőrinczi György az SzPress Hírszolgálatot. Az edző elmondta azt is, hogy a kiemelkedően tehetséges fiú annak idején Tusup és Hosszú Katinka kedvéért költözött szüleivel Debrecenből a fővárosba.

Bujdosó Zsombor lehet Tusup visszatérésének a kulcsa Forrás: IronSwim

"Talán másfél évig lehetett a tanítványuk, de miután a sikerpáros házassága felbomlott, megállt a fejlődésben,

egyedül is érezte magát, ezért jött Dunaharasztiba, és lett a mi versenyzőnk. Nem dicsekvésképpen mondom, de a tehetsége és a szorgalma mellett a jó együttműködésünknek köszönhetően rövid idő alatt 13 másodpercet javult a 400 vegyesen, de nem csak ebben a számban, hanem a 200, a 400 és a 800 méteres gyorson is ő a korosztályának ranglistavezetője. Egy olyan versenyzőről beszélek elismeréssel, aki fantasztikus akarással edz, talán még a csillagokat is lehozathatnám vele az égről" – jelentette ki Lőrinczi György, aki Bencze Brendával együtt nem csak Zsombornak, hanem a junior Európa-bajnok Gyurinovics Fanninak és Kurdi Zsófiának is a mestere.

Shane Tusup volt felesége edző-ellenfeleként térhet vissza az úszósportba Forrás: Instagram/tusup11

„Nem magasztalom Tusupot, azt se állítom, hogy emberi mivoltában ő lenne a példaképem, ezért nem is értek mindenben egyet vele. Az viszont tény és való, hogy a szakmai tudását nem lehet megkérdőjelezni" – folytatta az edző.

"Alig egy napja, hogy Zsombor édesapját megkereste Tusup, felvázolta a vele kapcsolatos terveit, és amennyire tudom, elég gyorsan megállapodtak.

Egyelőre egy évre szóló olaszországi projektről van szó, ennyi idő alatt ki kell derülnie, hogy Tusup mit tud felmutatni.

Napi kapcsolatban leszek Zsomborral, a szakmai munkának pedig minden egyes mozzanatát folyamatosan egyeztetni fogjuk. Őszinte embernek tartom magamat, ezért nem is titkolom, hogy a gyors bólintásom mögött érzelmi alapú megfontolás állt. Több mint valószínű, hogy a fejlődése akkor is töretlen lett volna, ha továbbra is velem és a Tüske uszodában edz, de ez most egy hirtelen jött nagy kihívás, ami elől sem Zsombor, sem a családja, de jómagam sem hátrálhattam ki" - mondta befejezésül a magyar szakember.