Társoldalunk:

Roger Federer 16 éve nem égett ekkorát

2019.08.16. 10:41

Tizenhat éve nem szenvedett olyan gyors vereséget Roger Federer, mint csütörtökön a Cincinnatiban zajló keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok svájci sztárt az orosz Andrej Rubljov verte meg 62 perc alatt 6:3, 6:4-re. Az előző legrövidebb vesztes meccsét még 2003-ban vívta, amikor 54 perc alatt maradt alul az argentin Franco Squillarival szemben Sydneyben. 

Tizenhat éve nem szenvedett olyan gyors vereséget Roger Federer, mint csütörtökön a Cincinnatiban zajló keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjébenForrás: AFP/2019 Getty Images/Rob Carr

"Nagyon tisztán játszott. Jól védekezett, támadott, szervált, nem adott egyetlen ingyen pontot sem. Tele volt vele a pálya, igazán lenyűgöző volt, amit csinált" - dicsérte a selejtezőből érkezett ellenfelét Federer, aki hét bajnoki címével rekorder Cincinnatiben.

A 21 éves Rubljov könnyekkel a szemében nyilatkozott:

"Fantasztikus volt életemben először Rogerrel játszani, aki egy legenda, és az egész közönség neki szurkolt. Remélem, egyszer én is átélek ilyet majd" - jelentette ki a világranglista 70. helyezettje, akire honfitársa, Danyiil Medvegyev vár a negyeddöntőben.