Vágólapra másolva!
Egyelőre nem nyilatkozik Shane Tusup lépéséről Hosszú Katinka edzője. Petrov Árpád a FINA Világkupa szingapúri állomásán értesült arról, hogy a háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónő volt férje, korábbi edzője a kétszeres Eb-ezüstérmes olasz vegyesúszó Ilara Cusinato trénereként tér vissza az úszósportba, de az SzPressz Hírszolgálatnak nem kommentálta a történteket.

Az olasz úszó mellett Katinka és Shane egykori közös tanítványa és felfedezettje, Bujdosó Zsombor is az amerikaival dolgozik majd Olaszországban.

Petrov Árpádnak - aki tavaly július óta dolgozik Hosszúval - egyelőre nincs hozzáfűznivalója elődje szerepvállalásához. Az SzPress Hírszolgálat Szingapúrban érte el a sikeredzőt, aki némi tanakodás után kitért a nyilatkozás elől, mondván, hogy

nem tiszte az új helyzet elemzése, még kevésbé következtetések levonása.

Petrov Árpád és Hosszú Katinka több mint egy éve dolgozik együtt Fotó: Koncz Márton - Origo

Több magyar úszóedző ugyanakkor úgy gondolja, hogy a 30 esztendős Hosszú Katinka és a nála tíz évvel fiatalabb Ilara Cusinato már idén szembekerülhet egymással, és nem is egyszer. Jó alkalmat kínálhat az összecsapásra a FINA rövidpályás világkupa-sorozatának néhány hátralévő fordulója, a Katinka nevével fémjelzett premieresemény, a Nemzetközi Úszó Liga (ISL), ahogy az év végi kismedencés Európa-bajnokság is. Ha 2019-ben valóban összefutnak a medencében, nem lehet kihagyni a számításból, hogy az olaszok olimpiai reménysége jó fordulóinak is köszönhetően éppen a rövidpályás versenyeken a legveszélyesebb az ellenfeleire.