Berecz Zsombor megnyerte az előolimpiát

Ready Steady Tokyo - 2019 Olympic Test Event, Enoshima, Japan
Ready Steady Tokyo - 2019 Olympic Test Event, Enoshima, Japan
Vágólapra másolva!
Már az éremfutam előtt behozhatatlan az előnye Berecz Zsombornak az enoshimai vitorlázó előolimpián, vagyis a világbajnok vitorlázó megnyerte a tesztversenyt - számolt be a Hunsail.hu. Érdi Mári a harmadik helyen várja a medal race-t.

Szerdán 8-13 csomós, lassan jobbra forduló, de azért lyukas szélben rendezték az olimpia tesztverseny utolsó napjának futamait. Az utolsó teljes mezőnyfutamos napon a finnes világbajnok Berecz Zsombor futott egy újabb második helyet, majd a tizedik futamban a 13. helyen végzett. Közvetlen ellenfelei, Giles Scott és Nicholas Heiner olyan helyeken értek célba, hogy Berecz előnye a nap végére 23 pontra növekedett az egy nappal korábbi 16 pontról. Ez azt is jelenti,

Berecz Zsombor már az éremfutam előtt megnyerte a versenyt.

"Ilyen még eddig nem volt, hogy a medal race előtt megnyertem a versenyt. Iszonyatosan kiegyensúlyozott hetem volt, és ez a mai nap sem volt másképp. Nagyon jól vitorláztam, odafigyeltem az ellenfelemre, hogy mögöttem legyen mindkét futamban.

- értékelte az utolsó napot és a versenyt Berecz Zsombor.

Berecz Zsombor óriási előnnyel nyert Forrás: Robert Deaves/Robert Deaves/Robert Deaves

Az olimpiai tesztversenyen Berecz egy naptól eltekintve végig vezetett, előnyét fokozatosan növelte. A versenyen eddig lefutott 10 futam közül a magyar vitorlázó nyolcat az első három között zárt, kettőt pedig megnyert (ezek mellett 4 második és 2 harmadik helyet ért el, plusz egyszer nyolcadik lett, a kiesője pedig a szerdai utolsó futam 13. helyezése). Elképesztően stabilan vitorlázott tehát, az ebből a szempontból következő versenyzők – többen is a mezőnyből – 3 ilyen, az első háromban végzett futamot teljesítettek. A verseny végkimenetelében ez a rendkívül stabil menet nagy valószínűséggel döntő szerepet játszott. A kieső futam szempontjából Berecznél csak a jelenleg második holland Heiner áll jobban: az ő kiesője 11. helyezés.

Érdi Mári az összetett harmadik helyről várhatja a csütörtöki éremfutamot, Vezet a belga Plasschaert, majd a holland Bouwmeester következik. Az első három helyezett kilenc ponton belül áll, de a Mári mögött 3 ponttal álló japán Manami Doi is a szűk élmezőnybe tartozik.