Vágólapra másolva!
A Korisánszky Dávid-Mike Róbert kenuspáros 200 méteren remekül versenyezve jutott döntőbe a szegedi kajak-kenu világbajnokság első napján. Az első versenynap két olimpiai számában (kajak egyes 200 méter) Lucz Dóra és Csizmadia Kolos is kiválóan szerepelt, mindketten magabiztosan jutottak tovább, egyaránt másodikként végeztek saját futamukban.

A sikeres délelőtti programhoz hasonlóan indult a délutáni is: Korisánszky Dávid és Mike Róbert kenupárosa 200 méteren fantasztikusan ment a hármas pályán az elődöntőben, másodikként végzett az üzbégek duója mögött, így ott lesz a fináléban. Ez már csak azért is bravúr, mert egyikőjük sem sprinter, Mikének az 1000-es táv a specialitása, és Korisánszkynak sincs túl sok tapasztalata 200-on.

Mike Róbert (hátul) és Korisánszky Dávid talán saját magukat is meglepték a remek futammal Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi kenu egyesek 200 méteres versenyében Hajdu Jonatán magabiztosan ment tovább az elődöntőbe, ugyanis saját futamában negyedik lett.

A női kajak egyesek 200-as távján az Európa-bajnok Lucz Dóra második helyen ért célba az előfutamban, könnyedén jutott be az elődöntőbe az olimpiai versenyszámban, egyedül az új-zélandi klasszis, Lisa Carrington előzte meg.

A férfi kajak egyesek sprintszámában (ami szintén szerepel a tokiói programban) Csizmadia Kolos elképesztő csatát vívott az olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes Maxime Beaumont-tal az előfutamban,

végül egy hajszálnyival (két tizedmásodperccel) a francia győzött, de természetesen a magyar versenyző is ott lesz az elődöntőben.

Lucz Dóra magabiztosan jutott tovább a női K1 200 méteren Fotó: Csudai Sándor - Origo

A női parakajakosok 200 méteres versenyében Pulai Erika saját futamában negyedikként ért célba, nem jutott egyenes ágon a döntőbe, de az elődöntőben még kiharcolhatja a részvételt. Ugyanezen a távon, de KL3 kategóriában Molnár Nikoletta a 8., Fehér Annamária a 9. helyen végzett saját futamában, sajnos egyikőjük sem jutott tovább.

A parakenusoknál VL2 200 méteren Suba Róbert harmadikként az elődöntőbe került,

aztán egy futammal később Juhász Tamás a nap legszorosabb versenyén 5 századmásodperccel megelőzte orosz ellenfelét, és a közönség legnagyobb örömére futamgyőztesként egyenesen az A-döntőbe jutott.

A nők VL2-es mezőnyében Varga Katalin két tizedmásodperccel maradt le az azonnali finálét érő harmadik helyről, de negyedikként a középfutamból ugyanúgy bejuthat majd.

Varga egyébként a világbajnokság második döntőjében, női parakenu 200 méteres VL3 kategóriában is érdekelt volt, akárcsak Molnárné Tóth Julianna. Utóbbi végül szoros versenyben az ötödik, előbbi a hetedik helyen ért célba.