Olyan volt a kenus páros sikere, mintha Usain Bolt 1200 méteren nyerne

Kajak-kenu világbajnokság, Szeged, 2019, Korisanszky david, robert mike
Mike Róbert (hátul) és Korisánszky Dávid az esélytelenek nyugalmával indulhat a döntőben
Vágólapra másolva!
Szerdán délután elő- és középfutamokkal folytatódott az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság. A nap meglepetését a Korisánszky Dávid-Mike Róbert kenus páros szolgáltatta, amely úgy jutott döntőbe, hogy alig volt ideje együtt gyakorolni, ráadásul egy szokatlan versenyszámban kellett vízre szállnia. A K1 200 méteres olimpiai versenyszám előfutamában a női mezőnyben Lucz Dóra a második helyen végzett, míg a férfiaknál Csizmadia Kolos futott be másodiknak, így mindketten készülhetnek a középfutamra. A délutáni futamok után a magyar főszereplők elégedetten, és olykor meglepetten értékeltek.

A férfi C2 200 méteres távon a Korisánszky Dávid-Mike Róbert kettős a negyedik helyen végzett a délelőtti előfutamában, így délután a középfutamból kellett beverekednie magát a fináléba.

Mike Róbert (hátul) és Korisánszky Dávid az esélytelenek nyugalmával indulhat a döntőben Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar egység végül a második helyet szerezte meg, és a negyedik legjobb idővel jutott be a péntek délután háromkor kezdődő döntőbe.

„Két hetünk volt a felkészülésre, mert a világbajnokság előtt az ezer párosra edzettünk. Nekem még mindig testidegen a dolog, de próbálok alkalmazkodni Koris tempójához. Nagyon örülök, hogy bejutottunk a döntőbe, de

– utalt Mike Róbert a 200 méteres síkfutás jamaicai csúcstartójára. – Nekem valamivel könnyebb volt, mert már indultam kétszáz méteren, de meg kell dicsérnem Robit, mert nagyon szépen tudta követni a csapásaimat, amit a verseny előtt nem hittem volna. Ha foglalkozna a dologgal, akár jó is lehetne kétszázon" – mondta mosolyogva Korisánszky Dávid.

A női K1 200 méteres olimpiai versenyszám előfutamban a kétszeres Európa-bajnok Lucz Dóra a második helyen ért célba a kétszeres olimpiai bajnok új-zélandi Lisa Carrington mögött.

Lucz Dóra remekül kezdett a szegedi világbajnokságon Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mivel a számban 42-en indulnak a világbajnokságon, nem lehetett azonnal döntőbe kerülni, az újpesti kajakos azonban elégedett lehet a teljesítményével, és azzal is, hogy bejutott a középfutamba, amit péntek délután negyed öttől rendeznek.

„Igazi elsőpályás verseny volt, nagy volt a hátszél, ami most kedvezett nekem. Biztos vagyok benne, hogy a pénteki középfutam keményebb lesz, és a döntő is, de oda még először be kellene jutnom.

– értékelt a 24 éves kajakos.

A férfiak K1 200 méteres olimpiai versenyszámának előfutamában Csizmadia Kolos remek rajtot követően a második helyen ért célba, így bejutott a péntek délután fél ötkor kezdődő előfutamba.

„Köszönjük szépen

– kezdte egy nyelvbotlással Csizmadia Kolos, aki már megszokta, hogy párosban versenyez, most azonban egyesben nyújtott elképesztő teljesítményt.

Csizmadia Kolos, amint éppen berúgja a hajóját a célba Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nem érzékeltem, hogy vezetek, mert jobbról erősen a szemembe sütött a nap. Éreztem, hogy nem megyek rosszul, de nem gondoltam volna, hogy vezetek. Kicsit elfáradtam, mert az elmúlt napokban leültem kicsit, úgy érzem, most tört meg a jég. Most kezdek igazán belejönni.

- folytatta a 24 éves kajakos, aki a csütörtöki szabadnapját lazítással fogja tölteni. – A családommal leszek, megpróbálok kikapcsolódni. Azon lesz a hangsúly, hogy fejben rendben legyek. A rutintalanságom miatt hajlamos vagyok rástresszelni a dolgokra, de dolgozunk ezen a sportpszichológusommal. Mindenképpen szeretném megszerezni az olimpiai kvótát, ha az megvan, akár a dobogós helyezés is összejöhet" – tette hozzá Csizmadia Kolos.

A „Tokió előszobája"- ként is emlegetett szegedi kajak-kenu világbajnokságra a jegyek a linkre kattintva megvásárolhatók.