Vágólapra másolva!
Csütörtök reggel biztossá vált, hogy egészségügyi okok miatt Dóri Bence nem indul a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. A helyére a 35 éves Mike Róbert ugrott be a C2 1000 méteres olimpiai számban, és Kiss Balázzsal sikerült kivívnia a továbbjutást az előfutamból.

A 22 éves Dóri Bence a párosok 1000 méteres versenyében állt volna rajthoz Kiss Balázzsal, ám egészségügyi problémák miatt az orvosi és a szakmai stáb úgy döntött, nem indul a vébén.

„Nagyon sajnáljuk a Bencével történteket. A helyére Mike Róbert fog betérdelni.

– indokolt Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

Mike és Kiss korábban soha nem versenyeztek együtt, most először térdeltek egy hajóban, ehhez képest az előfutamban megszerzett ötödik hely bravúrosnak számít, ez pedig elődöntőt ért az új páros számára, és edzésnek is mindenképp hasznos volt ebben az olimpiai számban. Ráadásul ők voltak a leggyorsabbak a második 500 méteren.

„Szerda este fél kilenckor már szóltak, hogy esetlegesen be kellene szállnom, és ma reggel fél hétkor hívott a szövetségi kapitány, hogy élesedik a történet, van tíz percem elindulni

– kezdte a világ- és Európa-bajnok Mike Róbert, aki korábban még soha nem ült össze Kiss Balázzsal, így összeszokott párosról vagy begyakorolt mozdulatokról nem lehet beszélni.

Mike Róbert (hátul) a szegedi kajak-kenu vb hőse Fotó: Csudai Sándor - Origo

Arra mentem rá, hogy Balázst lelkileg felhozzam, mert kicsit maga alatt van. A távval nincs gond, hiszen világéletemben ezer méteren gyakoroltam. Az evezésünkben van még eltérés, de még van rá egy futamunk, hogy összerakjuk magunkat.

– folytatta Mike, aki elmondta, hogy a reggel kilences futam előtt egy órával mentek ki először a vízre Kiss Balázzsal.

Mike Róbertnek ez a harmadik száma a vébén, Korisánszky Dáviddal 200-on már bejutottak a döntőbe, emellett az 500 négyesnek is a tagja.