Társoldalunk:

Ketrecharcosnak állt a korábbi rögbilegenda

2019.08.23. 21:40

Aláírta szerződését a Bellator MMA szervezettel James Haskell, korábbi angol válogatott rögbis, aki 2020 elején bemutatkozhat a ketrecharcosok között is.

A 34 éves, 77-szeres angol válogatott Haskell idén májusban, 17 profi szezon után jelentette be visszavonulását, pénteken pedig aláírta új szerződését a Bellatorral, a világ második legnagyobb kevert harcművészeti szervezetével, ahol a magyar Borics Ádám is építi a karrierjét.

A 193 centi magas, 118 kilós egykori falember, aki évek óta nagy rajongója az MMA-nak, rendszeresen közreműködött szakértőként a tévés közvetítésekben, 2020 első felében vívhatja első mérkőzését a nehézsúlyban.

Haskell elmondása szerint a rögbi nagyon jó alapokat adott neki az MMA-hoz: fejlesztette az erőt és az állóképességet, és megtanított arra is, hogy manipuláljam, illetve irányítsam az ellenfeleket a pályán. Szeretném magam az MMA-ban is megméretni, szerintem ott is hasonló készségekre van szükség."

Haskell játékosként megfordult olyan nagy nevű angol klubokban, mint a Wasps és a Northampton Saints, az angol válogatottal pedig két világbajnokságot is megjárt, valamint háromszor nyerte meg a vb utáni legrangosabb versengést, a Hat Nemzet Tornáját.