Társoldalunk:

A legjobb nyolc között búcsúzott Csernoviczki Éva a cselgáncs-vb-n

2019.08.25. 08:07

Csernoviczki Éva a legjobb nyolc között, míg Szabó Csaba a második körben kiesett a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokság vasárnapi nyitónapján.

A 33. vb-nek otthont adó Nippon Budókan csarnokban - amely jövőre az ötkarikás dzsúdótorna helyszíne lesz - a 48 kilogrammban olimpiai bronzérmes Csernoviczki elsőként a mauritiusi Priscilla Moranddal találkozott. A 32 éves tatabányai dzsúdós alaposan megküzdött kétszeres Afrika-bajnoki harmadik riválisával, és csak hosszabbításban tudta legyűrni őt.
A második fordulóban a dél-afrikai Geronay Whitebooi következett, akit egy-egy intés után, a meccs derekán horogdobással földre vitt, s az akció vazaarit ért. Az összecsapás 3 perc 23 másodpercnél fejeződött be, amikor a kétszeres Európa-bajnok magyar egy látványos válldobásra ippont kapott.
A harmadik meccsen a 32 éves tatabányai dzsúdós egy perc elteltével ápolást kért a kezére, majd a súlycsoportban világranglista-vezető Funa földharcot kezdeményezett, és a kétszeres Európa-bajnok magyar nem tudott kiszabadulni a leszorításból.

Csernoviczki Éva ja legjobb nyolc között esett ki tokiói cselgáncs-vb-nFoto: Csudai Sándor - Origo

A nyitónap másik magyarja, a 60 kilós Szabó Csaba bemelegítés gyanánt fél perc alatt "elintézte" a kiribati Noketi Nanimatangot. Az U23-as Eb-ezüstérmes kecskeméti versenyző a folytatásban az izraeli Daniel Ben Daviddal akaszkodott össze, és egy-egy intést követően vazaarival kikapott. Ezzel a számára véget ért a világbajnokság.