Vágólapra másolva!
Hétfőn kezdődik az év negyedik Grand Slam tenisztornája. Lássuk az idei verseny legfőbb esélyeseit.

Férfiak

Novak Djokovic 2019-ben megnyerte az Australian Opent és ő lett a wimbledoni bajnokság győztese is.

A US Opennek is az legnagyobb esélyese a szerb világelső.

A Cincinattiben rendezett 1000-es tornán ugyan kikapott Medvegyevtől, de ha nem sérül meg, akkor a tenisztudása és a mentális erőssége miatt a New Yorkban rendezett verseny legnagyobb favoritja. Rafael Nadal is jól hangolt a US Openre, a balkezes spanyol nyerte meg a monterali 1000-es tornát. A salakspecialista Nadalnak akkor lehet jó esélye a győzelemre, ha a torna szervezői lassú borítású pályát készítenek a US Openre.

Roger Federer 38 évesen is az egyik fő favoritként érkezett New Yorkba. Ha gyors lesz az idei pálya, akkor 2008 után ismét nyerhet.

A svájcinak a játéka megvan, viszont a Djokoviccsal szembeni mentális hátrányát le kell küzdenie, ha meg akarja nyerni a trófeát.

Fucsovics Márton a grúz Baszilasvili ellen kezd az első körben. Nincs jó formában a magyar teniszező, de fogadkozik, hogy felkészült a New Yorkban ilyenkor jellemző extrém melegre, ami tavaly a kiesését okozta.

Wimbledon után Djokovic New Yorkban is Grand Slam tornát nyerne Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Atsushi Taketazu

Nők

Naomi Oszaka 2018-ban óriási meglepetésre legyőzte Serena Williamst az amerikai legenda kirohanásáról emlékezetes döntőben.

A japán teniszező igazi keménypályás specialista, ha fejben megfelelően tud koncentrálni két héten keresztül, akkor megvédheti a címét.


Simona Halep kisebb meglepetésre megnyerte Wimbledont. A román teniszező a formája alapján az egyik fő favorit New Yorkban is.
Serena Williams miután visszatért a szülés után, nem nyert még Grand Slam tornát. Az amerikai klasszis esélyes New Yorkban is, de két hétig folyamatosan magas szinten kell teljesítenie fejben a győzelemhez.

Babos Tímea három mérkőzést nyert a selejtezőben és feljutott a US Open főtáblájára. Ha továbbra is hasonló formában teniszezik a soproni játékos, akkor az első fordulós ellenfelét Suarez Navarrot is legyőzheti.