Drámai meccsen esett ki Fucsovics Márton a US Openen

Tennis - Hamburg European Open Sports TENNIS ATP tour, Fucsovics Márton
Fucsovics Márton Stockholmban tért volna vissza a pályára
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton 3-2-re kikapott a georgiai Nikoloz Baszilasvili ellen a US Open férfi egyes versenyének első fordulójában. A magyar teniszező jól kezdett és megnyerte az első szettet. A második játszma közepétől azonban romlott az első szervák utáni hatékonysága, és a georgiai ellenfele feljavult, aki fordítani tudott. Volt azonban még két fordulat a meccsben, Fucsovics a negyedik szettben magára talált és egyenlített, de a döntő szettben végül Baszilasvili nyerte meg a meccset. 

A két teniszező ebben a szezonban már négyszer találkozott, és háromszor Fucsovics győzött.

A magyar játékos nem várta jó formában a találkozót, Wimbledon óta mindösszesen egy mérkőzést tudott nyerni,

azt is salakpályán. Ezzel szemben a georgiai teniszező július végén Hamburgban tornagyőzelemnek örülhetett.

Jól indult Fucsovics számára a meccs, hiába vezetett Baszilasvili 40-0-re az első játékban, a magyar klasszis fordított és brékkel indította a meccset. A georgiai 3-2-nél tudta visszavenni az adogatását, de az öröme nem tartott sokáig, mert a következő játékot Fucsovics megnyerte ismét fogadóként és 5-3-as állásnál adogathatott a szettért.

A nyíregyházi teniszező nem rontott és megnyerte az első játszmát.

Fucsovics Márton is megcsinálta az alsó szervát Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Bockwoldt

A második szettben 1-1 után történt egy gyors brékváltás, majd 4-4 után megremegett Fucsovics és elveszítette az adogatását. Baszilasvili hozta a sajátját és 6-4-re megnyerte a második játszmát.
A folytatásban Fucsovics adogatójátéka nem működött, mindössze az első szerváinak a feléből tudott pontot csinálni. Elveszítette a harmadik szett első játékában a szerváját, majd 3-1-es hátrányban ismét, így a harmadik játszma után hátrányba került.

A negyedik szettben gyenge adogatójátékot mutatott be mindkét játékos. Baszilasvili háromszor, Fucsovics kétszer veszítette el a szerváját. A magyar teniszező 6-3-re megnyerte a játszmát és kiharcolta a döntő szettet.

Az ötödik játszmában Fucsovics 1-1-nél brékelt, de az ellenfele kétszer vette a magyar teniszező szerváját és 6-3-ra megnyerte az ötödik szettet és 3 óra 43 perc alatt pedig a meccset.

Baszilasvili a következő fordulóban a Tomas Berdychet kiejtő amerikai Brooksby ellen játszik.