Társoldalunk:

Minden idők legjobb junior úszó-vb-je volt a budapesti

2019.08.26. 19:08

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA értékelése szerint minden idők legjobb junior úszó-világbajnokságát rendezték az elmúlt héten a Duna Arénában.

Erről Julio C. Maglione, a FINA elnöke beszélt az M4 Sportnak adott interjújában, s mint ahogyan a magyar szövetség közleménye emlékeztet rá, ezt mondta Dale Neuburger, a szervezet alelnöke is az esemény vasárnapi záróünnepségén.
A FINA elnöke az M4 Sporton nem csupán a legjobbnak nevezte a vb-t, de "olimpiai szintű versenyként" jellemezte a hatnapos eseményt.
Cornel Marculescu FINA-igazgató közölte, a Duna Aréna továbbra is a világ jelenlegi legjobb uszodakomplexumának számít.Élmény minden itt eltöltött perc mind a versenyzőknek, mind a szurkolóknak. Szívesen jövünk ide, a magyar szervezők mindig kimagaslót nyújtanak

- nyilatkozta a FINA igazgatója.

A FINA-vezető szerint a Duna Aréna a világ legjobb uszodakomplexumaForrás: Origo

A korábban Dél-Amerikában, majd Dubajban, Szingapúrban és két éve Indianapolisban megrendezett junior-vb első ízben látogatott Európába, és a 125 résztvevő ország csapatvezetői is rendkívül elégedetten beszéltek a MÚSZ szervezőcsapatának munkájáról.

A vb-n a magyar csapat az éremtábla hetedik helyén végzett egy arany-, illetve egy ezüstéremmel, míg a pontversenyben a rendkívül előkelő hatodik helyet szerezte meg, olyan nagyhatalmak előtt, mint Japán, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, illetve Kína.
Október elején már a negyedik kiemelt úszóeseményt rendezik meg Magyarországon, ami rekordnak számít a FINA-nál: a májusi úszó Bajnokok Sorozata, a júniusi nyíltvízi világkupa és a mostani junior-vb után október 4-6-án az úszó világkupa következik.