Társoldalunk:

A Testnevelési Egyetem fotópályázata a II. Németh Ferenc-díjért

2019.09.05. 11:45

A Testnevelési Egyetem szervezésében 2019. október 2-3-án kerül megrendezésre a Testnevelési Egyetem új Központi épületében a III. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia, amelynek apropóján ismét kiírásra kerül a tavaly nagy sikerrel megrendezett fotókiállítás a Németh Ferenc-díjért.

A magyar és angol nyelvű nemzetközi tudományos rendezvény célja, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos ötlete alapján, hogy ösztönözze újabb kreatív elképzelések megvalósulását és innovációvá válását a sportban.

Az esemény apropóján a magyar sportfotózás erejének bemutatására, a fiatal és amatőr fotósok motiválására hagyományteremtő céllal pénzdíjas fotópályázat kerül kiírásra három kategóriában. Főkategóriaként a Németh Ferenc-díjért, de hasonlóan fontosnak tartják a Testnevelési Egyetem Fotódíját és a hazai rendezésű világesemények legjobb fotója díjat is.

A hazai sportfotózás egyik kiemelkedő alakja, Németh Ferenc tragikus hirtelenséggel 2013-ban távozott közülünk. A fotópályázat fődíja az ő nevét viseli. A Németh Ferenc-díjért profi fotósok versenyezhetnek, minden évben egy-egy meghatározott tematika mentén, amely ezúttal – a 2018-as labdarúgással kapcsolatos tematikát követően – a hazánkban

A képeket egy öttagú zsűri bírálja el, amelynek döntése alapján a III. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia rendezvényének helyet adó Testnevelési Egyetem Központi épületében összesen 40 kép kerül bemutatására nagy méretben, nemzetközi sajtótájékoztató keretein belül. A képek egy részét a rendezvényt követően további egy hónapig a Testnevelési Egyetem Aulájában lehet megtekinteni. is közkedvelt technikai sportok sokszínűségét, látványvilágát és lendületét kívánja bemutatni.

A képfeltöltés 2019. augusztus 28. és 2019. szeptember 10. között lehetséges. A felület itt érhető el.

A pályamunkákat elbíráló zsűri 2019. szeptember 15-ig hozza meg döntését, amelynek eredményét a lebonyolító legkésőbb 2019. szeptember 20-ig hozza nyilvánosságra.