Lőrincz Viktor ezüstérmes a birkózó-vb-n

LŐRINCZ Tamás
Budapest, 2018. október 27. Lőrincz Tamás (kékben) és a koreai Kim Hjon Vu a férfi kötöttfogású 77 kilogrammos súlycsoport elődöntőjében a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 27-én. A mérkőzést a magyar versenyző nyerte. MTI/Czagány Balázs
Vágólapra másolva!
Lőrincz Viktor ezüstérmet nyert hétfőn a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

A Budapest Honvéd 2017-es Európa-bajnoka vasárnap türkmén, kirgiz és kínai, majd üzbég rivális legyőzésével jutott döntőbe, melyben a 2015-ben vb-győztes, idén Eb-aranyérmes ukrán Zsan Belenyukkal csatázott és 2-1-re kikapott.

A már az elődöntőbe kerüléssel olimpiai kvótát szerzett ceglédi születésű birkózó karrierje legjobb vb-eredményét érte el, 2013-ban és 2014-ben egyformán bronzérmes volt. Egyúttal az övé a magyar küldöttség második dobogós helye a kazah fővárosban, miután vasárnap Korpási Bálint bronzérmet nyert az olimpiai műsorán nem szereplő 72 kilogrammos súlycsoportban.

Kedden biztosan újabb magyar érem születik, mivel Viktor bátyja, Tamás a 77 kilósok fináléjában lesz érdekelt.