Társoldalunk:

Apja szerint Tyson Fury gyenge volt, mint egy kölyökmacska

2019.09.16. 08:20

A hétvégén Otto Wallin ellen lépett szorítóba a korábbi nehézsúlyú bajnok Tyson Fury. A brit ökölvívó a vártnál jobban megszenvedett ismeretlen ellenfelével, bár ebben az is közrejátszott, hogy a harmadik felvonásban Wallin egy ütése szétkapta a jobb szeme feletti területet, amiből onnantól kezdve patakokban ömlött a vér. Fury végül pontozással nyert, bár nem igazán volt meggyőző, még a saját édesapja számára sem. 

„Ezzel a teljesítménnyel még Alexander Povetkin is sok lett volna neki. Ő a fiam, de ettől még őszintén kimondom: ennyire rosszul még nem láttam bokszolni. Ez nem az igazi Tyson volt. Gyenge volt, mint egy kölyökmacska az elejétől fogva. Elég megnézni az első menetet, sokkal enerváltabban bunyózott, mint máskor. Tysonnak ki kéne vágnia az egész csapatot. Ha velük marad, akkor annyi a karrierének" – számolt be a profiboksz.hu.

Tyson Fury a vártnál jobban megszenvedett ismeretlen ellenfelévelForrás: AFP/2019 Getty Images/David Becker

Ben Davison, Fury trénere persze máshogy látja a dolgokat:

„Szerintem, ha gyenge lett volna, mint egy kölyökmacska, akkor nem bokszol le 12 menetet. A különbséget szombat este Tyson rutinja, mérete, ereje és állóképessége jelentette. Én erő szempontból pont, hogy nagyon elégedett vagyok vele. Persze, a sérülés hátráltatta, hiszen alig látott, de úgy kellett bokszolnia, mintha minden rendben lenne. John Tyson az édesapja, tiszteletben tartom tehát a véleményét, de ettől még az a helyzet, hogy maximálisan fel voltunk készülve, viszont az ilyen sérülések mindig benne vannak a pakliban. Tizenkét kőkemény menetre és harcra számítottunk, mert sejtettük, hogy elmehetünk odáig. Otto szívvel-lélekkel küzdött és persze próbálta minél jobban széttrancsírozni azt a szakadást, de szerencsére felkészültünk egy durvább csatára, mert tudtuk, hogy ezzel is kalkulálni kell."