Vágólapra másolva!
A hétvégén Otto Wallin ellen lépett szorítóba a korábbi nehézsúlyú bajnok Tyson Fury. A brit ökölvívó a vártnál jobban megszenvedett ismeretlen ellenfelével, bár ebben az is közrejátszott, hogy a harmadik felvonásban Wallin egy ütése szétkapta a jobb szeme feletti területet, amiből onnantól kezdve patakokban ömlött a vér. Fury végül pontozással nyert, bár nem igazán volt meggyőző, még a saját édesapja számára sem. 

„Ezzel a teljesítménnyel még Alexander Povetkin is sok lett volna neki. Ő a fiam, de ettől még őszintén kimondom:

az elejétől fogva. Elég megnézni az első menetet, sokkal enerváltabban bunyózott, mint máskor. Tysonnak ki kéne vágnia az egész csapatot. Ha velük marad, akkor annyi a karrierének" – számolt be a profiboksz.hu.

Tyson Fury a vártnál jobban megszenvedett ismeretlen ellenfelével Forrás: AFP/2019 Getty Images/David Becker

Ben Davison, Fury trénere persze máshogy látja a dolgokat:

„Szerintem, ha gyenge lett volna, mint egy kölyökmacska, akkor nem bokszol le 12 menetet.

A különbséget szombat este Tyson rutinja, mérete, ereje és állóképessége jelentette. Én erő szempontból pont, hogy nagyon elégedett vagyok vele. Persze, a sérülés hátráltatta, hiszen alig látott, de úgy kellett bokszolnia, mintha minden rendben lenne. John Tyson az édesapja, tiszteletben tartom tehát a véleményét, de ettől még az a helyzet, hogy maximálisan fel voltunk készülve, viszont az ilyen sérülések mindig benne vannak a pakliban. Tizenkét kőkemény menetre és harcra számítottunk, mert sejtettük, hogy elmehetünk odáig. Otto szívvel-lélekkel küzdött és persze próbálta minél jobban széttrancsírozni azt a szakadást, de szerencsére felkészültünk egy durvább csatára, mert tudtuk, hogy ezzel is kalkulálni kell."